10 Ocak 2013 Perşembe

NÂZIM 111 YAŞINDA



Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi işbirliği ile düzenlenen Nâzım 111 yaşında – Nâzım’ın Sanatı, Sanatçıların Nâzım’ı Sergisi’nde Nâzım Hikmet’in sanatçı kişiliği ve eserleri ile sanatçıların Nâzım’a bakışı irdeleniyor. Sergide ayrıca hepimizin gönlünde şiirleriyle taht kurmuş olan büyük şair Nâzım Hikmet’in az bilinen ressam yönüne ve sanat dünyasında şiirleriyle olduğu kadar, resimleriyle de yeri olduğuna vurgu yapılıyor.

UCUZ iPHONE GELİYOR



Elektronik şirketi Apple'ın, gelişmekte olan ülkelerin pazarları için daha düşük fiyatlı iPhone üreteceği bildirildi.

OTİSTİK ÇOCUKLARA RESİM TERAPİSİ



Amasyalı ressam Erhan Hökelek, Amasya Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde otistik çocuklara haftanın belirli günlerinde gönüllü resim eğitimi veriyor.

ILISU'YA ÇED ŞARTI



Danıştay, Hasankeyf'i su altında bırakacak Ilısu Barajı'nda yapılan tesisleri ÇED sürecinden muaf tutan genelge maddesinin yürürlüğünü durdurdu.

ESKİ BEYAZ EŞYAYI ATMAYIN HAZİRANDA PARAYA ÇEVİRİN



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın atıkların geri dönüşümü uygulaması kapsamında Haziran ayında yürürlüğe girecek yönetmelikle, elektronik ve elektrikli ürünlerde, firmalara sattıkları ürünlerin yaklaşık yarısına kadar, piyasadaki eski ürünleri toplama zounluluğu getirilecek.

2013'ÜN KİTAP BAŞKENTİ BANGKOK



UNESCO, Bangkok'u 2013 yılının "kitap başkenti" seçti. Kent bu sene kendini kitaba adayacak, kitapla yatıp kitapla kalkılacak.