19 Mart 2013 Salı

KAKAO, ELMA VE ÇAY BEYNİ GÜÇLENDİRİYOR



Yapılan araştırmalarda; kakao ve çikolatanın beynin kapasitesini artırdığı kanıtlandı. İtalya'da yapılan bir araştırmada kakao ve çikolata dışında; içinde flavanol bulunan elma ve çayın da zekayı açtığı belirlendi.

JAPONYA'DA BİLE EŞİ OLMAYAN YAPITLAR



Dolmabahçe Sarayı Galerisi’nde sürmekte olan “Osmanlı Sarayı’nda Japon Rüzgarı” sergisinde Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin başlangıcına tanıklık eden yapıtlar yer alıyor.

KELLİĞE KÖK HÜCRE KALKANI



Saç dökülmesi, günümüzde erkekler kadar kadınların da sorunu. Saç kaybını gideren alternatif tedavi yöntemleri kullanılıyor, ancak dökülmeyi önlemek veya durdurmak da önemli. Bu amaca hizmet eden yöntemlerden biri de PRP yani kök hücreyle tedavi.

TEPENİN ARDI'NA BİR ÖDÜL DE SOFYA'DAN



Tepenin Ardı, 17. Uluslarası Sofya Film Festivali’de 'Balkan' yarışmasında En İyi Film ödülünü kazandı.

YÜKSEK SADAKAT, 'FENER' İLE GERİ DÖNÜYOR



Alpay Şalt, Kutlu Özmakinacı, Selçuk Sami Cingi, Serkan Özgen ve Uğur Onatkut’tan mürekkep Yüksek Sadakat, yeni single’ı ‘Fener’i yayınladı.

DÜNYADA BİR İLK



Türk girişimci, dünyada ilk kez yara ve yanık tedavisinin süresini kısaltan, yaraların çabuk iyileşmesini sağlayan bir cihaz geliştirdi. TÜBİTAK desteğiyle üretilen Topivac isimli cihaz, dokuları enfeksiyon riski olmadan hızla iyileştiriyor.

UÇAN TÜRKLERE 3 ÖDÜL



Türk sivil havacılığı, tüm dünyayı kapsayan Kanada’nın Montreal kentinde yapılan ‘Air Transport News Awards 2013’ten üç ödülle döndü.

KADIN ÇİFTÇİLERE TARIM EĞİTİMİ



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan 'Kadın Çiftçi Eğitimi' işbirliği protokolü kapsamında Kayseri'de 100 kadın çiftçinin eğitimine başlandı.