3 Mayıs 2011 Salı

YAŞAR KEMAL’İN RÖPORTAJLARI 60 YAŞINDA


Ülkemizde modern röportaj yazarlığının öncüsü olan Yaşar Kemal’in Anadolu’yu 12 yıl adım adım dolaşarak yazdığı ve yayımlandığı dönemde büyük olay yaratan, okuyucuyu sarsan röportajları tam 60 yaşında! Yapı Kredi Yayınları, ilk röportajı 17 Mayıs 1951’de yayımlanan usta yazarı Röportaj Yazarlığında 60 Yıl adlı özel baskı bir kitapla selamlıyor.

1000 KİŞİLİK ORKESTRA REKORA HAZIR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Roman Dernekleri Federasyonu’nun ‘Bir Enstrüman Bin Roman Projesi’ kapsamında oluşturulan 1000 kişilik Roman Keman Orkestrası, 7 Mayıs Cumartesi günü İzmit Seka Park’ta Guinness yetkililerinin önünde ilk konserini verecek. Bu konser için son provasını yapan orkestra, ikinci provada istenen ritmi tutturmayı başardı.

İSTANBUL'UN RENKLİ FESTİVALİ


Türkiye’nin en renkli festivallerinden 14. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu yıl 4–14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor. Cengiz Özek’in sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek festival, 4 Mayıs’ta Kenter Tiyatrosu’nda, Yunanistanlı tiyatro grubu Antanamapantahoy’un ‘Müziğin İpleri’ oyunuyla açılıyor.

ALZHEİMER HASTALARINA ŞİŞLİ'DE 'YAŞAM EVİ'

Şişli Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği işbirliğiyle, evde bakımı çok zor olan Alzheimer hastaları için Şişli'de Gündüz Bakım Evi açıldı. Orhan Gencebay'ın da açılışına katıldığı, gündüz bakım evi olarak hizmet verecek olan 'Yaşam Evi'nde hastalar, uzman hekim ve psikologların kontrolünde vakit geçirecek. Düzenli sağlık kontrolünden geçecek olan hastalar, günlük hayatlarını kolaylaştırıcı eğitimler de alabilecek.

SINIRSIZ İNTERNETTE FİYAT 39 TL'YE DÜŞTÜ


Kota derdi olmadan internet kullanmak isteyenler için kampanya başlatan TTNET, limitsiz internet paketini ilk 12 ay boyunca ayda 39 TL'ye sunuyor. Bu şekilde daha önce 54 TL olan tarife 24 aylık taahhüt ile 39 TL'ye sunulmuş olacak. Bu kampanyadan yararlanan müşteriler, modemlerini de cazip ödeme koşullarıyla alma olanağına sahip oluyor. Müşterilerin tercih ettikleri modemin ücreti 24 ay taksitle faturalarına yansıtılabiliyor. Kampanya kapsamında; kablolu modem için ayda 1 TL, kablosuz modem için ise ayda sadece 2 TL müşterilerin faturalarına ekleniyor. Abonenin ay içerisindeki veri kullanımı (download) adil kullanım noktası olan 25 GB'yi aştığında ADSL kullanım hızı 1 Mbps olacak şekilde düşürülüyor.

MALATYA'YA 30 BİN FİDANLIK ORMAN

Malatya il merkezine 35 kilometre mesafede bulunan Erenli mevkisine kurulan ormana karaçam, sedir ve mavi servi fidanları dikildi.

Malatya Valiliğinin de desteklediği çalışma, İş Bankasının ''81 İlde 81 Orman'' projesi kapsamında hayata geçirildi.