24 Ekim 2014 Cuma

FESTİVALLERİN EN FRANSIZI



Serge Gainsbourg'dan Daft Punk'a, Edith Piaf'tan Patricia Kaas'a popüler müzik dünyasına geçmişten günümüze sayısız efsane kazandırmış Fransız müziği, olanca renkliliği ile bir kez daha İstanbul'da.

GRAMMY'Lİ GRUP İSTANBUL'DA



Tarihi Milattan önce 2. yüzyıla kadar uzanan Kalisz, Polonya'nın en eski şehri olmasının yanında günümüzde geleneksel halk sanatının merkezi olarak kabul ediliyor. Şehir aynı zamanda uzun yıllar Calisia adı verilen efsanevi piyano fabrikasına da ev sahipliği yapmıştı. Bu ilginç şehrin kuruluşunun 1850. yılını kutlamak için özel olarak biraraya gelen biraraya gelen ve En İyi Caz Topluluğu Albümü dalında bir Grammy ödülü kazanan Night in Calisia projesi CRR Konser Salonu'nda İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor.

HELAL TESTİ!



İki Fransız girişimci, Müslümanlar için yiyeceklerde domuz eti kullanılıp kullanılmadığını belirleyen bir test cihazı geliştirdi.

CEMAL REŞİT REY'DE BONNIE TYLER RÜZGARI ESECEK



80'lerin Pop-Rock efsanesi Bonnie Tyler, muhteşem bir konserle 27 Ekim'de Cemal Reşit Rey'de olacak.

TÜM VOLVO SAHİPLERİNE ÖZEL KART



Volvocars ,Türkiye'deki tüm Volvo sahiplerine "Volvo Benimle" kartına sahip olma imkanı verecek. Bu program markanın kullanıcılarına farklı ayrıcalıklar sunacak.

TÜRK DOKTORLARDAN KAN TESTİNDE ÇIĞIR AÇACAK BULUŞ



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Erel tarafından geliştirilen ve kanda 'tiyol-disülfid' dengesini ölçen parametre, kit haline getirilerek bilim insanlarının hizmetine sunuldu.

KÖPEKLER İÇİN DİŞ FIRÇASI



Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Mörfelden Walldorf'da etkinlik gösteren Emag AG'nin kurucusu Dr. Bülent Emekçi, Emmi Pet markasıyla köpeklere hususi ultrasonla çalışan diş fırçası üretti.

FATURANIN YÜZDE 20‘SİNİ GERİ ALABİLİRSİNİZ!



Yargıtay karar verdi: Vatandaştan kayıp-kaçak parası alınamaz. Bu da 100 liralık bir faturanın 20 lirasını oluşturuyor.