16 Ocak 2012 Pazartesi

HATAY, KUŞ ZENGİNİ

Hatay, Türkiye'de bugüne kadar gözlemlenen 470 kuş türünden 330'unun kanat çırptığı bir coğrafyaya sahip.

TÜRKİYE'NİN GURURU

Jokey Erhan Yavuz, ‘Davranış’ dalında dünyanın en büyük Fair Play ödülüne layık görüldü. Dünya Fair Play Konseyi, yarış sırasında, atının kantarması kopan rakibine kopan parçayı veren Erhan Yavuz’u onurlandırdı.Takımının attığı golden sonra hakeme topu eliyle aldığını söyleyen Bursasporlu Turgay’a da Kutlama Mektubu ödülü verilecek.

AYVALIK'TA YERDEN TARİH FIŞKIRIYOR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Bursa Bölge Müdürlüğü’nün izni, Ayvalık Belediyesi’nin öncülüğünde ilçedeki Aya Faneromeni Kilisesi’nin zemininde Kültür Bakanlığı bünyesindeki arkeologların yaptığı kazılarda tarih, bilinmeyenleriyle birlikte gün yüzüne çıkarılıyor.

ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

2012 Altın Küre (Golden Globe) Film ve Televizyon ödülleri sahiplerini buldu. Sinema dünyasının en büyük ödülü olan Oscar'ların da öncüsü olarak kabul edilen Altın Küre'de en iyi film ödülünü "The Descendants" kazanırken, en iyi erkek oyuncu da filmin başrol oyuncusu George Clooney seçildi. Yabancı dilde en iyi film ödülünü ise İran yapımı "A Separation" aldı.

FATİH PROJESİ 12 BİN TABLET BİLGİSAYARLA HAYATA GEÇİRİLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) bu eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren bazı illerde uygulamaya başlayacağı FATİH Projesi kapsamında yaklaşık 12 bin tablet bilgisayar dağıtılacak, okullar bin 496 akıllı tahtayla donatılacak.