20 Kasım 2013 Çarşamba

ORTAOKULLARA SINAV TATİLİ



İlköğretim 8. sınıfların katılacağı merkezi ortak sınavlar nedeniyle 28-29 Kasım'da sınav yapılacak okulların öğrencileri tatil olacak. Öğrenciler hafta sonu dahil 4 gün tatil yapacak.

ÇUKUROVA DELTASI 'KUŞ' ZENGİNİ



Başta Akyatan olmak üzere Tuzla, Ağyatan ve Yumurtalık lagünlerinden oluşan Çukurova Deltası, su kuşlarının önemli yaşam alanları arasında yer alıyor. Seyhan Baraj Gölü'nün de bulunduğu yöredeki delta, göçmen kuşlara Türkiye'de dinlenme ve beslenme olanağı da sunuyor.

MİRÓ'NUN ÇOK RENKLİ DÜNYASINA BUYRUN



20. yüzyıl sanatının en ilham verici isimlerinden büyük İspanyol sanatçı Joan Miró, Mourlot ve Maeght koleksiyonlarında yer alan 60 eseriyle İstanbul ’a konuk oluyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ev sahipliğinde Kült işbirliğiyle düzenlenen ‘Jean Miró İstanbul’da sergisi bugün Tophane-i Amire’de açılacak. Radikal’in basın sponsoru olduğu sergi, 19 Ocak’a kadar devam edecek.

POLONYA'DA ALPTEKİN SERGİSİ



Polonya’nın Lodz kentinde yer alan Muzeum Stuzki, 2007’in son gecesi ‘zamansız’ bir şekilde hayata veda eden çağdaş sanatın önemli ismi Hüseyin Bahri Alptekin’in kapsamlı bir retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor.

HIZLI TRENDE 2 HAT MÜJDESİ



TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Mart ayında hizmete girmesi beklenen İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren seferlerinin yanında bir hattın daha açılacağını ifade ederken, "İstanbul-Konya arasındaki hat da devreye girecek. Yani iki hat birden devreye girecek" dedi.

OBEZİTE'YE AŞILI ÇÖZÜM



Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, aşılanma yöntemiyle obeziteye çözüm üretildiğini bildirdi. Şanlıdağ, düzenlediği basın toplantısında, araştırmalarda "adenovirüsleri"nin hücrelerde yağ birikimine neden olduğu ve çocuklarda obeziteyle ilişkisi olduğunun tespit edildiğini söyledi.

HAVALİMANINDA YOLCULAR TÜRK KAHVESİYLE UĞURLANIYOR



Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar gidiş katında açılan sergi ve standa gelen yolcular, yurtdışına Türk kahvesi ve lokumuyla uğurlanıyor.