4 Nisan 2011 Pazartesi

BÖBREK HASTALARINA EVDE DİYALİZ

Gerekli izne sahip diyaliz merkezleri tarafından, eğitim verilen ve bunu uygulayabileceği belgelenen hastaların evinde hemodiyaliz yapılabilecek.

HAYDİ ÇOCUKLAR 'VURMALI ÇALGILAR FESTİVALİ'NE

Her yaştan ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri, CSO sanatçısı Dinçer Özer, Milli Eğitim Bakanlığı ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 5'incisi düzenlenen Türkiye'nin tek ''Vurmalı Çalgılar Festivali''nde müziğin tadına varacak.       

RAHMANİNOV ADINA DÜZENLENEN YARIŞMADA ÖDÜLLER VERİLDİ

Klasik müzik tarihinde önemli izler bırakan Rus piyanist Sergey Rahmaninov adına bu yıl ilki düzenlenen piyano yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

SİMAV'IN PERİ BACALARI KORUMA ALTINDA

Kütahya Simav’a bağlı Yeniköy Beldesi Sarıyar Deresi mevkiinde bulunan peri bacaları Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1. Derece Doğal Sit alanı olarak tescillendi.

KALP RİTİM BOZUKLUĞUNA SOĞUTMALI ÇÖZÜM

Atriyal fibrilasyonun (AF) (kalbin hızlı ve düzensiz atması) hastalığının tedavisinde dünyada gelişim aşamasında olan yeni, bir teknikle OMÜ Tıp Fakültesi'nde tedavi edilmeye başlandı. Kalp ritim bozukluğunda en son tedavi yöntemi olan klasik yakma tedavisi (damarların kurutulması) yerine soğutma metodu ile tedavi Türkiye'de İstanbul ve Ankara'dan sonra ilk kez Karadeniz'de Samsun'da uygulandı.

MALATYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ, TÜBİTAK YARIŞMASINA DAMGASINI VURDU

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2011 Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Araştırma Projeleri Yarışmasında Malatya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 5'i birincilik olmak üzere toplam 8 ödül aldılar.

KOZAN'DA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE FİDAN DİKİMİ

Adana'nın Kozan ilçesinde Orman İşletmesi Müdürlüğü, Dünya Ormancılık Yılı dolayısıyla doğa yürüyüşü ve fidan dikimi etkinliği düzenledi.