18 Eylül 2013 Çarşamba

ANNE OLAN MEMURA 69 AY YARIM MESAİ MÜJDESİ




Bakanlıklar tarafından hazırlanan taslak ile: doğum yapan ya da evlat edinen memur, çocuğu ilkokula başlayana kadar isterse yarım gün çalışıp yarım maaş alacak. Tam çalışmak isteyene 365 lira kreş parası verilecek.

ÖZEL HASTANELER ACİL HASTAYI 'BOŞ YATAK YOK' GEREKÇESİYLE GERİ ÇEVİREMEYECEK



Valiliklere gönderilen genelgede, acil olarak kamu ve özel hastanelere başvuran hastaların sağlık güvencesine ve ödeme gücüne bakılmaksızın tedavi edilmesi gerektiği belirtildi.

BU DÖNÜŞÜM BİR HARİKA!



Kullanılmayan eşyaların geri dönüşüm yoluyla tekrar kazanılmasına ‘recycling’ dendiğini biliyoruz. Peki, atılacak durumda olan eşyalarınızın daha iyi bir şekilde ve çevreye uyumlu ürünler haline gelmesini istemez misiniz? ‘Upcycling’ adı verilen bu sistemle eski kıyafetlerinize, hatta kırılmış eşyalarınıza muhteşem bir dönüşüm yaşatabilirsiniz.

GTA BEŞ YIL SONRA GERİ DÖNDÜ



Video oyun dünyasının efsane yapımları arasında yer edinen Grand Theft Auto (GTA), beşinci oyunuyla bugün oyunseverlerle yeniden buluştu. Eski versiyonlarından farklı olarak bir değil 3 karakterle oynanabilen GTA V, sadece araba çalmak, trafikte kovalamaca yapmak ve polislerle çatışmanın ötesinde bolca hareketlilik içeriyor.

CENK GÜNDOĞDU, METİN ALTIOK ÖDÜLÜNÜ ALACAK



Gezi Direnişi nedeniyle ertelenen ve bu yıl altıncısı Issız adlı ilk şiir kitabıyla Cenk Gündoğdu'ya verilecek Metin Altıok Şiir Ödülü Töreni 28 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

ASLI ERDOĞAN’A BÜYÜK ONUR



İlki bu yıl verilen, uluslararası edebiyat ödülü “Ord i Grenseland Prisen-Sınırda Sözcükler Ödülü” yazar Aslı Erdoğan’a verildi.

PİERRE LOTİ'NİN FOTOĞRAFLARI NDS'DE



"Pierre Loti fotoğrafçı, İstanbul : 1903-1905" sergisi, 26 Eylül'de Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (NDS) Galerisi'nde açılacak.