23 Şubat 2010 Salı

"CEM SULTAN" ANKARA'DA

Ankara Devlet Opera ve Balesi, Sabahattin Kalender'in bestelediği, Mehmet Ergüven'in sahneye koyduğu "Cem Sultan" adlı operayı, Başkentli sanatseverlerle buluşturuyor.

Sabahattin Kalender'in on yıl önce tamamladığı, o günden bu zamana birçok değişime uğrayan "Cem Sultan" operası; Kalender'in yetiştiği şehir Ankara'da dünya prömiyeri gerçekleştirecek. Eserde orkestra şefliğini Winfried Müller üstlenirken, "Cem Sultan" rolünde dönüşümlü olarak Aykut Çınar ve Metin Turan, "Helena" rolünde Sayra Seyhan Geçim, Begüm Mengü ve Evren Gökoğlu, "Fransa Kralı" rolünde Can Kocaay ve Tuncay Kurtoğlu yer alacak. Bir Osmanlı şehzadesinin trajediye dönüşen hayatına sahne olan eser, Opera Sahnesi'nde 27 Şubat saat 20:00'da izleyenlerin karşısına çıkacak.

TEKERLEKLİ SANDALYEDE BALE

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Dr. Günseli Akaydın'ın başkanlığını yürüttüğü Antalya Gönüllüleri Derneği Kültür ve Sanat Birimi ile Engelliler Birimi ortak bir sanat projesi hazırladı.

Projeye göre, çeşitli engel gruplarındaki çocuk ve gençler 'Engel-sizsiniz'' adlı etkinlikte buluşacak. Etkinlik kapsamında işitme ve zihinsel engelli çocuklar kolbastı oynayacak, down sendromlu çocuklar hiphop dans gösterisi yapacak. Görme ve işitme engelli gençler de enstrüman çalacak.

KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL KREDİ ÇIKTI

2006 yılında kadın girişimcilere yönelik ürün ve hizmetler sunan ilk özel banka olan Garanti, Kadın Girişimci Destek Kredisi ile bugüne kadar, 4 bin 500 kadın girişimciye toplam 203 milyon lira finansman sağladı.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Garanti KOBİ Bankacılığının iş sahibi kadınların ''girişimci ruhunu'' ortaya çıkartarak, işlerini büyütmek ve dünya pazarlarında rekabet edebilir düzeye gelmelerini sağlamak amacıyla Kadın Girişimci Destek Paketi ile finansal ve danışmanlık desteği sağladığını söyledi.

VAN'DAKİ ERMENİ KİLİSELERİ RESTORE EDİLECEK

Van Valiliğince hazırlanan proje kapsamında, Van Gölü'ndeki Çarpanak Adası ile Yukarıbakraçlı köyünde bulunan Ermeni kiliseleri restore edilecek.

Vali Yardımcısı Halil Berk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdamar Adası'ndaki Ermeni Kilisesi'nin anıt müzeye dönüştürülmesinin ardından geçen yıl Hoşap ve Van kaleleri ile Hüsrevpaşa ve Kayaçelebi camilerinde tadilat yapıldığını anımsatarak, bu yıl da Çarpanak Adası ile Yukarıbakraçlı köyündeki kiliselerin restore edileceğini ifade etti.

Berk, kiliselerin restorasyonuyla ilgili projenin hazırlanması amacıyla aralık ayında lazerle fotogrametrik rölövelerinin yapıldığını ifade etti.