28 Nisan 2010 Çarşamba

PEKİNELLER’İN KEŞFİ BİRİNCİ OLDU

Güher - Süher Pekinel kardeşler tarafından gerçekleştirilen yarışmada seçilen genç çellist Dünya çapında bir başka yarışmada da 1'inci olarak büyük başarıya imza attı.

"DANSIN EFENDİSİ" GELİYOR

Tüm dünyada 67’den fazla ülkede 100 milyondan fazla seyirci tarafından izlenen ve dünya çapında gişe hasılatları kıran dans fenomeni Lord of the Dance, Türkiye’de ilk kez UNILIFE Organizasyonu ve CNN TÜRK'ün basın sponsorluğunda 11-12-13 Haziran 2010 tarihlerinde Maçka Küçükçiftlik Parkta 3 özel gösterim ile ülkemizdeki sanatseverlerle buluşacak.

ÜNLÜ SANATÇILAR ÇOCUKLAR İÇİN BİRARADA

Ankara'da çocuklar yararına 30 Nisan'da yapılacak "Mayıs'a Dans" balosuna Berlin Comedian Harmonists, Nilüfer ve Anjelika Akbar müzikleriyle katkı sunarken, Türkan Şoray piyango çekilişini, Müjdat Gezen açık artırmayı yönetecek. Tayfun Talipoğlu ise iki kişiye fal bakarak geceye renk katacak.

ETEV VAKFI AÇILDI

26 Nisan 2009'da Asiye Eliçin'in ölümüyle faaliyetlerine ara veren ETEV Vakfı tekrar açıldı.

DÜNYANIN EN İYİ RESTORANI NOMA SEÇİLDİ

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Noma adlı restoran, ‘Dünyanın en iyi 50 restoranı’ listesinde birinci sıraya yerleşti. Böylece İspanya’daki El Bulli’nin dört yıllık saltanatı da sona ermiş oldu. Meşhurlardan The Fat Duck ise en prestijlilerden sayılan sıralamada bu yıl ikinci sıradan üçüncülüğe geriledi. İngiliz gurme dergisi San Pellegrino sponsorluğunda belirlenen dünyanın en iyi 50 restoranı arasında Türkiye’den bir restoran bulunmuyor.

"DOĞA"DAN ÖĞRENENLER

Dünyayı, doğayı yoketmek bir yaşam mümkün mü? Bu sorunun cevabını Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü'nün verdiği eğitimlerde bulmak mümkün...

UÇAN SÜPÜRGE'DEN DOPDOLU BİR FESTİVAL



Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin bu yıl 6-13 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılacak.

Festivalin koordinatörlüğünü yapan Halime Güner, bu yıl 13. defa inat ve azimle düzenledikleri festivalde birbirinden güzel filmler yer alacağını ifade etti.

FESTİVAL 'HEKATE'NİN ŞARKISI'YLA AÇILIYOR

10 Mayıs'ta başlayacak 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin açılışını 'Hekate'nin Şarkısı' yapacak.

PEGASUS HAVAYOLLARI, STOKHOLM SEFERLERİNE BAŞLIYOR

Pegasus Havayolları, İsveç'in başkenti Stokholm'e 10 Hazirandan itibaren sefer düzenleyecek.