25 Eylül 2013 Çarşamba

ANTİK ROMA KENTİNDE AFRODİT’İN BAŞI BULUNDU



Uluslararası bir arkeolog ekibi, Antalya’da bulunan antik Roma kenti Antiochia ad Cragum’da yapılan kazılarda, aşk ve güzellik tanrıçası Afroidit’e ait dev bir heykel buldu. Yüzlerce yıl sonra günyüzüne çıkarılan heykelin, Roma kültürünün etkilediği bölgelerin anlaşılmasında araştırmacılara yeni bilgiler sunacağı belirtildi.

'ALL ORIGINALS PARTY' DÖRDÜNCÜ KEZ İSTANBUL'DA



adidas all Originals Party serisinin bu yılki sürpriz ismi, ünlü İsveçli grup Peter Bjorn and John. Grubun unutulmayacak performansının yanı sıra, partide Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda başarılı DJ, müzisyen ve grup sahne alacak. adidas all Originals Party bu yıl 28 Eylül Cumartesi günü, Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek.

SANAT SOKAKLARA TAŞINIYOR



Modern ve çağdaş sanatın görünürlüğünü artırmak amacıyla "İstanbul Turizminin Yeni Çekim Alanı: Çağdaş Sanat" Projesi kapsamında, İstanbul'un belirli noktalarına ve İstanbul Modern'e 13 dokunmatik ekranlı panel ile müzeye tablet bilgisayarlar yerleştirildi.

SADRİ ALIŞIK TİYATROSU'NDA YENİ SEZON



Senelerdir "repertuvar tiyatrosu" anlayışıyla sanatseverlerle buluşmayı gelenek haline getiren Sadri Alışık Tiyatro'nun 2013-2014 sezon repertuvarı belli oldu.