22 Ağustos 2013 Perşembe

GÜNEŞ ENERJİSİYLE SULAMA YAPIYORLAR



Toroslar Belediyesi ekipleri, traktör römorkunun üzerine yerleştirilen güneş enerjisi panellerinden sağlanan enerji sayesinde sulama kanallarından çekilen sularla yeşil alan, park, bahçe ve yürüme yollarını suluyor.

CAN BABA İÇİN SEFERİHİSAR'DA ORMAN



Seferihisar Can Baba'nın orman vasiyetini gerçekleştirdi. Seferihisar Belediyesi ve yazar-şair Cezmi Ersöz’ün ortaklaşa projesiyle hayata geçen Can Yücel Ormanı’nda Deniz Gezmiş’ten Uğur Mumcu’ya, Harun Karadeniz’den Abdi İpekçe’ye, Nesimi Çimen’den İbrahim Kaypakkaya’ya, Musa Anter’den Hrant Dink’e, Ethem Sarısülük’ten Abdullah Cömert’e, Ali İsmail Korkmaz’dan Mehmet Ayvalıtaş’a öldürülen her devrimci için birer fidan dikildi.

'YEŞİL HASTANE' DÖNEMİ



Sağlık Bakanlığı hastanelerde enerji verimliliği projesi başlattı. "Sever" adlı projeyle hastanelerde en az yüzde 30'a varan enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Yeşil hastanelerin sayısını artırmayı planlayan bakanlık, kendi elektriğini üreten hastaneleri de hizmete sokmaya başladı.

ROCK EFSANESİ İSTANBUL'U SALLAYACAK!



80'lerin efsanevi İsveçli rock grubu Europe İstanbul'a geliyor. "The Final Countdown", ''Carrie'', ''Superstitious'' gibi parçalarla tarihe adını yazdıran grup, 28 Eylül Pazar günü Life Park'ta dinleyenlerine 80'ler ruhunu yaşatacak.

UÇAKTA HIZLI İNTERNET 2014'TE MÜMKÜN



Uçakta video içeriği indirebilecek hızda kablosuz internet bağlantısı İngiltere'de ve muhtemelen Avrupa'nın birçok yerinde 2014 yılında mümkün olacak.

DİYABETLİ ÇOCUKLARA YAZ KAMPI



Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan diyabetli çocukların eğitim ve bakımına katkıda bulunmak üzere 2011 yılından itibaren yürütülen 'Diyarbakır Diyabetli Çocuklar Kampı'nın bu yıl 3'üncüsü düzenlendi.