6 Şubat 2013 Çarşamba

%100 YERLİ ELEKTRİKLİ PİYASADA!



Özkan Derindere ve Önder Yol tarafından 2007’de kurulan Derindere Motorlu Araçlar (DMA) Toyota Corolla kasasını kullanarak oluşturduğu yüzde 100 elektrikli aracı Türkiye ’de yollara çıkardı. Yazılımı kendilerine ait DMA teknolojisi ile üretilen Toyota Corolla elektrikli araçlar Türkiye’de 120 bin TL’den satışa sunulacak. 8 saatte normal elektrik tesisatıyla şarj edilen araçlar 1 şarjla 280 km yol kat ediyor. Aracı kiralamanın maliyeti ise aylık 900 euro olacak.

KOLESTEROLE BAKLAGİL KALKANI



Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek gibi besinlerde bulunan çözünür lifler, kötü huylu kolesterol olarak anılan LDL’nin düşmesine yardımcı oluyor.

YARALARA MERHEM UMUDU

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, İTÜ Teknogirişim Atölyesi'nde yürütülen projelerden biri olan, özellikle enfeksiyona açık tehlikeli ve derin yaralarda kullanıma uygun merhem, yara ve yanıkların iyileşmesini hızlandırıyor.

CHRIS MARKER'IN 13 FİLMİ İSTANBUL MODERN'DE



İstanbul Modern Sinema, "Modernlik? Fransa ve Türkiye'den Manzaralar" sergisine paralel olarak, Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlediği "Heykeller de Ölü" adlı programda, geçtiğimiz Temmuz ayında kaybettiğimiz Fransız sinemacı Chris Marker'ın 13 filmini gösteriyor.

SEFARAD ŞARKILARININ KRALİÇESİ İSTANBUL'A GELİYOR



Sefarad şarkılarının kraliçesi Suzy, "Baba Dili" albümünün ilk konseri için 10 yıl aradan sonra 13 Şubat'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alacak.
Konuya ilişkin açıklamaya göre, 15. yüzyıl İspanya'sından tüm Akdeniz ve

SAFRANBOLU'YA 15 BİN OSMANLI LALESİ



Safranbolu Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli yerlerine 15 bin adet Osmanlı lale soğanı dikildi. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy yaptığı açıklamada belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, turizm ve korumacılığın başkenti Safranbolu’da estetik görünüme de özel önem verdiklerini söyledi.

HAMİLELİKTE B12 VİTAMİNİ KOLİKTEN KORUYOR



Hamileliğin ilk aylarında tercih edilen besinler doğacak bebeğin doğasını etkiliyor. Kolik olarak bilinen ağlama nöbetleri, hamileliğinde yeterli B12 vitamini almamış kadınların bebeklerinde daha sık görülüyor.