4 Nisan 2013 Perşembe

BAŞKENT, FESTİVAL İÇİN GERİ SAYIYOR



Uluslararası Ankara Müzik Festivali, bu akşam Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın şef Alexander Vakoulsky ve keman sanatçısı Sergey Dogodin ile MEB Şûra Salonu’nda vereceği açılış konseri ile başlıyor.

DOĞUŞ ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI TURA ÇIKIYOR



Türkiye’nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, ‘Notalar Müzikali’ projesi ile İstanbul, Bursa ve Edirne’de sahne alacak. Toplumu oluşturan her farklı bireyin bir bütünü oluşturmasının önemini ve anlamını eğlenceli bir dille anlatan müzikal, 21 Nisan’da Bursa’da, 22 Nisan’da Edirne’de, 23 Nisan’da ise İstanbul’da her yaştan müzikseveri ağırlayacak.

MÜZEDE BOTANİK BAHÇESİ



Sakıp Sabancı Müzesi'nin 18 dönümlük bahçesinde, artık müzeyi ziyaret eden herkes, çeşit çeşit bitkiyi gözlemleyebiliyor.

LAZERLE AĞRISIZ VARİS TEDAVİSİ



Toplardamar yetmezliğinin neden olduğu varis hastalığının tedavisine cerrahi müdahaleden sonra lazer tedavisinin de oldukça yaygın olarak kullanıldığı ve olumlu sonuçlar verdiği bildirildi.

KOLESTEROL İLACI GÖZE İYİ GELDİ



ABD’deki Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırma, kandaki kolesterol seviyesini azaltmaya yarayan ilaçların “maküler dejenerasyon” denilen körlüğün en yaygın nedenlerinden birini engelleyebileceğini ortaya koydu.