25 Aralık 2010 Cumartesi

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN, KÖY OKULUNA YARDIM

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Topluluğu tarafından "Daha iyi bir gelecek için iyi bir eğitim" sloganıyla başlatılan proje kapsamında Pamukova Kemaliye Köyü İlköğretim Okulu'nun eksikleri tamamlanarak öğrencilerine eğitim malzemesi dağıtıldı.

BU YEMİŞ KANSERİ ÖNLÜYOR!

Kanseri önleyen madde olarak bilinen 'likopen içeriğinin' domatesten 17 kat daha fazla olduğu belirtilen 'Güzyemişi'nin üretimi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) çalışma başlatıldı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ARKEOLOJİ MÜZESİ AÇILIYOR

Denizli, çevresindeki birçok antik kentle Roma döneminin önemli mekanlarından biri konumunda. Kazı çalışmaları devam eden antik kentlerden çıkartılan Roma dönemine ait imparator başları, kitabeler, dini simgeler, mermer makinelerinin kalıntıları, kabartmalar, belgeler, dönemin özel eşyaları gibi çeşitli materyaller, Denizli Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Pamukkale Üniversitesi katkılarıyla hayat geçirilecek olan müzede sergilenecek.

TARİHİN SİNEMAYLA 'RANDEVU'SU

İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması, 13. yaşını kutladığı bu yıl, 'Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali' adıyla gerçekleşiyor. Dün başlayan ve 30 Aralık'a dek sürecek olan, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, dünyanın önemli festivallerinden ödülle dönmüş filmlerin yanı sıra bağımsız yapımlar, belgeseller ile ünlü yönetmenlerin son filmleri gösterilecek.

5 YILDA 130 BİN ÖĞRENCİYE BİLGİSAYAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bilişim devrimini yakalamak üzere geçen yıl başlattığı ‘Her Öğrenciye Bir Bilgisayar’ kampanyasını genişletiyor. Geçen yıl Kocaeli ili sınırlarında yaşayan tüm 6’ncı sınıf öğrencilerine 26 bin adet bilgisayar hediye eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dün düzenlenen törenle 26 bin 709 öğrenciye daha bilgisayar hediye etti. Belediye 5 yılda 130 bin dizüstü bilgisayarı ücretsiz olarak dağıtmayı planlıyor.

STAR

TELEKOM'DAN İKİ YENİ MÜJDE!

2011 yılına yeni kampanyalarla girmeye hazırlanan Türk Telekom, iki yeni müjde verdi. Yeni kampanyalarla gündüz 2 saat sabit telefonla bedava konuşturan Türk Telekom, internette de hızını artırdı. 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak tarifelerle internet hızı 100 Mbps'ye (megabit) kadar yükseltildi.

3 BOYUTLU EĞİTİME FORD OTOSAN DESTEĞİ

Ford Otosan, 46 ana ve yan sanayi şirketlerinin katkılarıyla Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nde kurulu 100’üncü Yıl Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’de yaklaşık 300 bin liralık harcamayla Üç Boyutlu Koordinat Ölçüm (3D-CMM) Laboratuvarı kuruldu