8 Ocak 2013 Salı

BU GÖRÜNTÜLER TARİHE IŞIK TUTACAK



Kültür ve Turizm Bakanlığı, sır gibi sakladığı yenilenmiş film ve görüntü arşivini AA'ya açtı. Son teknolojiyle restore edilen ve güvenlik önlemleri arasında özel koşullarda saklanan görüntüler sadece kültür tarihini değil, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e kadar bir milletin siyaset tarihini de ortaya koyuyor.

KALP KRİZİNE DOMATES HAPI



İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi bilim insanları, domatesin kırmızı görünmesini sağlayan ‘likopen’ kimyasalı bulunan ‘Ateronon’ isimli ilacın, kalp krizi ve inme riskini azaltmada etkili olduğunu belirledi.

KÖRLÜĞE KARŞI YENİ UMUT



Tamamen kör fareler, ışığa duyarlı hücrelerin gözlerine nakledilmesi sayesinde görme yetisine kavuştu. İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nden bilimadamları, retinasında ışığa duyarlı fotoreseptör hücrelerinin bulunmadığı fareler üzerinde araştırma yaptı.

DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE ACİL VAKALAR İÇİN NÖBET UYGULAMASI



Kocaeli'de hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkez'lerinde, kanama, enfeksiyon, şiddetli ağrı ve travmanın eşlik ettiği acil vakalar için diş nöbet hizmeti verilmeye başlandığı bildirildi.

GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!



Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2013, ABD’nin Las Vegas kentinde kapılarını açıyor. 8-11 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikte, bu yıl teknoloji meraklıları şu trendlerle karşılaşacak:

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ'NE İKİ TEKNOLOJİ ÖDÜLÜ



Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından, bu yıl 8. si düzenlenen Plastik Teknolojisi ve Tasarım Ödülleri Yarışması’nda teknoloji alanında bir birincilik bir de mansiyon ödülü kazandı.