1 Aralık 2010 Çarşamba

YILIN SON SİNEMA BULUŞMASI

Yılın son sinema buluşması olan 'Randevu İstanbul' için geri sayım başladı. 24-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek festival, kültürlerin, tarihin, sanatın ve sinemacıların randevusu olacak.

SEMİH POROY'DAN 'ARTI 35'

Çizer Semih Poroy'un karikatürleri 9 Aralık'ta Schneidertempel'de sergilenmeye başlıyor.

ÖZEL TİYATROLARA YAPILAN YARDIM ARTIRILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 2010-2011 sanat sezonunda özel tiyatroların projelerine 3 milyon 500 bin TL yardım yapılacak.

HAFIZA KAYBINA GENETİK TEDAVİ UMUDU

Alzheimer hastalığından doğan hafıza sorunlarına çare bulmayı amaçlayan yeni bir genetik tedavi yönteminin fareler üzerindeki deneylerinden olumlu sonuç alındı.

YAŞAM OKULU

Buğday Derneği’nin, insanın doğayla kurduğu ilişkilere başka bir gözle bakmak, doğanın dilini anlamak için kurguladığı “Yaşam Okulu”,6-12 Aralık’ta Kaz Dağları’ndaki Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde....

İSTANBUL ARP İLE BULUŞUYOR

Arp Sanat Derneğinin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının katkılarıyla ''Arp ile Her Telden!'' projesi kapsamında düzenlediği, Uluslararası İstanbul Arp Buluşması'nın ilki bugün başlıyor.

YÜZYILIN PROJESİNDE EGE DOĞALTAŞI KULLANILACAK

Çin ile Singapur'un birlikte gerçekleştireceği ve Çin'in Tianjin kenti yakınlarında kurulacak dünyanın en büyük ekolojik şehri Ecocity'de Türk doğaltaşı kullanılacak. İçinde 300 binden fazla konutun, gökdelenlerin, 10'un üzerinde 5 yıldız ve üzeri otelin yer alacağı ve 1 milyon kişinin yaşayacağı şehirde her şey çevreye ve insan sağlığına uyumlu olacak.