13 Haziran 2011 Pazartesi

THK ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÇİFT DİPLOMA ŞANSI

Türkiye'nin ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan THK Üniversitesi, yaptığı uluslararası anlaşmalarla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, havacılık ve uzay bilimleri konusunda tercih yapacak öğrencilere çift diploma alabilme olanağı tanıyor.

TÜRKİYE'NİN İLK TİYATRO İHTİSAS KÜTÜPHANESİ

Devlet Tiyatroları'nın oyun görüntüleri ve görsel malzemelerinin dijital sistem içinde arşivlendiği Türkiye'nin ilk tiyatro ihtisas kütüphanesi açıldı.

BERLİN'DE KÜLTÜRLER KARNAVALI GEÇİDİ

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde düzenlenen ve binlerce süslü kıyafetli karnavalcının katıldığı geçit törenini, havanın da güzel olması sebebiyle onbinlerce kişi izledi.

BEYAZPERDE MARDİN'DE RENKLENİYOR

Yeni nesil İran Sineması’nın önde gelen yönetmenlerinden Bahman Ghobadi’nin konuk olacağı 6. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali 24 Haziran’da başlıyor. Bu yılkı teması ‘otorite’ olarak belirlenen festival kapsamında geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da film analizleri, kurgu ve senaryo üzerine atölye çalışmaları yapılacak, genç sinema sanatçıları, yönetmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek faaliyetler halka açık ve ücretsiz olacak.