27 Aralık 2013 Cuma

KUŞLAR İÇİN KURTARILIYOR



Türkiye'nin kuş türlerinin yüzde 80'inin bulunduğu fakat sazlıklardan dolayı sularının yarıdan fazlasının toprak alan haline geldiği Yayla Gölü kurtarılıyor.

TÜBİTAK'TAN ÜNİVERSİTELERE DESTEK



Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), üniversiteler bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisleri'nin (TTO) güçlendirilmesi ve yenilerinin kurulmasının teşvik edilmesi amacıyla 10 üniversiteye daha yıllık 1 milyon liraya kadar hibe desteği verecek.

MAKEDONYA'DAN ORHAN PAMUK'A EDEBİYAT ÖDÜLÜ



Nobel ödüllü Yazar Orhan Pamuk, Makedonya'nın "Uluslararası 2013 Tabernakul Edebiyat Ödülü"nü aldı.

BOZADAKİ ASİTLER ÇOK FAYDALI



Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, son yıllarda yapılan araştırmaların, bozadaki nikotinik asitin kalp ve damar hastalığını önleyici etkilerinin yanı sıra başta deri kanseri olmak üzere her türlü kanseri önleyici etkileri olduğunu da gösterdiğini söyledi.

TANSİYON HASTALARINA İYİ HABER!



Alman bilim adamlarının tıpta büyük buluş olarak nitelendirilen elektro akupunkturu tıbbın hizmetine sunmasının ardından 20 yıl önce başlayan bilimsel çalışmalar meyvesini verdi. Dünyanın saygın hastane ve üniversitelerinde binlerce veri üzerinde yapılan klinik test çalışmalarında Jintong elektrostatik sinir uyarıcı tıbbı cihazın yüksek ve düşük tansiyonu düzenlemede şaşırtıcı bir şekilde başarılı olduğu açıklandı.

628 BİN TL ŞOFÖRÜ ‘YOL’DAN ÇIKARMADI



Servet buldu iade etti... Aracında unutulan 628 bin TL’yi sahibine teslim eden taksici ‘yılın şoförü’ ilan edildi. Taksi şirketinin 1000 dolarlık hediye çekini de geri çevirdi.