6 Ağustos 2014 Çarşamba

APPLE'DAN TÜRK KULLANICILARINA MÜJDE



Teknoloji devi Apple, Türkiye’ye iPhone başta olmak üzere tüm ürünlerinin daha erken gelmesi için ilk hamleyi yaptı. Şirketin İngiltere’ye bağlı olarak yönetilen Türkiye’deki operasyonlarını, ABD’deki merkezine yönetime bağladı.

LİDYA DÖNEMİ ESERLERİ YILLAR SONRA YURDA DÖNÜYOR



Kültür Bakanlığı, Anadolu'dan yurt dışına kaçırılan Lidya dönemi mezarları ve adak stellerini ABD'den geri getiriyor. Bakanlık, yerini tespit ettiği eserleri FBI ve Washington Emniyet Müşavirliğinin düzenlediği operasyonla geri aldı.

VENEDİK BİENALİ'NDE TÜRKİYE PAVYONU SARKİS'İ AĞIRLAYACAK



9 Mayıs-22 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Venedik Bienali 56. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nda Sarkis’in yeni bir eseri yer alacak; sunumun küratörlüğünü ise Defne Ayas üstlenecek. Sergi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla, Arsenale’de 2014-2034 yılları arasında tahsis edilen, uzun süreli mekânda yer alacak.

9. İSTANBUL ANİMASYON FESTİVALİ'NE DOĞRU



Festival, 18-23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler beş Eylül Cuma gününe kadar başvurabilecek.

YEŞİL VE MOR ERİK HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR



Yaz mevsiminde, bol bol tükettiğimiz meyvelerin başında gelen eriğin, sağlık deposu olduğunu biliyor musunuz? Diyetisyen Şebnem Kandıralı, yeşil ve mor erikte C vitamininin fazlaca bulunduğunu söyleyerek, kalp hastalığı ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiğini belirtti.

İZMİR'DE TREN SÜRÜCÜLÜĞÜ EĞİTİMİ BAŞLADI



İzmir Metro A.Ş., Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bölge Müdürlüğü ile tren sürücülüğü eğitimi programını uygulamaya başladı. Türkiye'de ilk kez uygulanan proje kapsamında 28 kişiye eğitim veriliyor. Kursa katılanlar, trenin mekanik aksamından kullanımına kadar her türlü bilgiyi öğrenirken, eğitimi başarıyla tamamlayanların ihtiyaca göre sürücü olarak istihdam edilebileceği bildirildi.