26 Kasım 2013 Salı

SOĞUK ALGINLIĞINA AFRİKA SARDUNYASI

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk İnfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayper Somer, Afrika sardunyası kökü sıvı ekstresi içeren bitkisel ürünleri, soğuk algınlığının ilk 48 saatinde kullanmanın, şikayetlerin süresini 3 güne kadar kısalttığını bildirdi.

DENİZ PALAS SATILMIYOR



İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu, vakfın tüm borçlarının Eczacıbaşı Holding tarafından üstlenilmesi üzerine Deniz Palas’ın satışından vazgeçti. Eczacıbaşı Holding tarafından yapılacak 46 milyon TL düzeyindeki yeni bir bağışla borçları sıfırlanacak olan İKSV, çalışmalarını aynı binada sürdürmeye devam edecek. Vakıf, binanın on yıllık bir süre içinde satışa çıkarılmamasını da taahhüt edecek.

ANDREA LUCCHESINI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ'NDE



Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında İtalyan piyanist Andrea Lucchesini konser verecek.

DESIGN WEEK 'KENT' MERKEZİNE TAŞINDI



Önceki yıllarda Haliç kıyısındaki çeşitli mekânlarda yapılan İstanbul Design Week (İstanbul Tasarım Haftası), bu yıl şehrin merkezine, Maçka Küçükçiftlik Park’a taşındı. dDF (Dream Design Factory) tarafından 27 Kasım–1 Aralık tarihleri arasında düzenlenen etkinlik, tasarım dünyasının önemli tasarımcılarını, fikir önderlerini ve sanatçıları İstanbul’da ağırlayacak. Bu sene, ‘Tasarım ve Kent’ başlığını konu eden İstanbul Design Week, Finlandiya, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Polonya, İtalya, Hollanda, Almanya ve Fransa gibi farklı ülkelerin tasarım yaklaşımlarının görülebileceği sergileri de misafir edecek.

ÇOCUKLARA ZARARSIZ KARACİĞER TETKİKİ



Karaciğerde tümör tetkiki için geliştirilen yeni bir yöntemin çocukların gereksiz yere radyasyon almasını önleyeceği belirtiliyor. İngiltere'nin başkenti Londra'daki King's College Hastanesi'nde denenen ultrason yöntemi, tümörleri bulmak için organları bir "altın tarlası"na dönüştürüyor.

SAFRA YOLU TAŞLARINDAN AMELİYATSIZ KURTULUN



En fazla 1.5 saat süren bıçaksız bir operasyonla karın ağrılarına yol açan taşlardan kurtulmak mümkün.

APPLE'DAN AIDS İLE MÜCADALEYE DESTEK



Afrika'da AIDS ile mücadele eden RED organizasyonuna destek olmak isteyen Apple bunun için ise kırmızı renkli özel bir Mac Pro tasarladı.