18 Aralık 2013 Çarşamba

ŞİMDİ BEETHOVEN ZAMANI



Borusan Kültür Sanat, iki yılda bir düzenlenen BİFO & Fazıl Say Festivali ile dönüşümlü gerçekleştirilecek yeni bir tematik etkinlik dizisi başlatıyor.

SİSTEMİK LUPUS HASTALIĞI İLE MÜCADELEDE UMUT VEREN GELİŞME



Sistemik lupus eritematozu hastalığına dair müthiş bulgu 2013 ün Kasım ayında, Amerika’nın Chicago eyaletinin Northwestern Üniversitesine bağlı Feinberg Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen ve 27 yıl boyunca bu konuda araştırma yapan profesör Datta ve ekibinin imzasıyla bilimsel kaynaklarda yayımlandı.

İKİLİ TEDAVİ YAŞAM SÜRESİNİ UZATTI



Bu yıl 36.sı yapılan San Antonio Breast Cancer Symposium’da, ilk kez Türkiye’de yapılan bir çalışma sözlü olarak sunularak büyük yankı yarattı. Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu bünyesinde 2007 yılında başlatılan bu çalışmanın sonucunda, uzak organ metastazı olan hastalara yapılan cerrahi tedavinin hastaların yaşam süresini uzattığı, bu olumlu etkinin sadece tek kemik metastazı olanlarda daha anlamlı olduğu ortaya konuldu.

'GEZİCİ ÇANAKKALE 1915 SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ'



Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla başlatılan proje kapsamında illeri dolaşan "Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi", Eskişehir'de açıldı.