9 Mart 2011 Çarşamba

İYİ FİLMLER ANKARA'YA GELİYOR

Ankara Uluslararası Film Festivali, 22. kez, 17 - 27 Mart tarihleri arasında Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak. Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel film yarışmalarının yanı sıra geniş bir uluslararası programla izleyicilerin karşısında olacak.

WARNER BROS FACEBOOK'TA FİLM KİRALAYACAK

Kendisini sürekli yenileyerek ve farklı işbirliği anlaşmalarına imza atarak popülaritesini korumayı başaran Facebook, şimdi de film mağazası olarak hizmet verecek.

NOKIA MÜZİK ARŞİVİNİ HERKESE AÇIYOR

Nokia, müzikseverler için yepyeni bir servis sunuyor. Bundan böyle herkes Nokia Ovi Müzik Mağazası’ndan ücretli şarkı indirebilecek. Nokia “alakart” müzik servisi, 7 milyonluk arşiviyle Türkiye’nin en geniş dijital müzik platformuna sahip bulunuyor.

NURİ İYEM RESİM ÖDÜLÜ İÇİN BAŞVURU

Çağdaş türk resminin büyük ustası ressam Nuri İyem adına 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen "Nuri İyem Resim Ödülü" Resim Yarışması bu yıl altıncı kez düzenleniyor.

8 MART / 8 KADIN SERGİSİ NAR SANAT'TA

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Nar Sanat, 8 Mart/8 Kadın Sergisi'ni 31 Mart tarihine kadar ev sahipliği yapacak.
 

MÜJDE! ONE LOVE YAPILIYOR

Efes Pilsen’den müzikseverlere müjdeli haber. Yeni alkollü içki yönetmeliği nedeniyle yapılıp yapılmayacağı merak konusu olan Türkiye’nin önemli açıkhava müzik festivallerinden Efes One Love Festival’in bu yıl da yapılacağı duyuruldu. Efes Pilsen’in ana sponsorluğunda Pozitif organizasyonuyla düzenlenen ve alkol yönetmeliği gereği adındaki ‘Efes’ ibaresi çıkarılan One Love Festival, 2-3 Temmuz’da Santralistanbul’da gerçekleştirilecek. 10. yılında çeşitli sürprizlerle izleyici karşısına çıkacak festival, geçen yıl Groove Armada, Ting Tings, Sophie Ellis-Bextor gibi ünlü isimleri ağırlamıştı. Festivalin daha sonra açıklanacak bu yılki programında Amy Winehouse’un da yer alacağı söylentiler arasında.

RADİKAL

SÖZLEŞMELİ MEMURA 609 LİRA FARK

Kamuda eşit işe eşit ücret politikası üzerinde çalışan hükümet, bir adım da 'torba yasa' ile attı. Yıllardır aile yardımından mahrum edilen 300 bin sözleşmeli personelin mağduriyeti giderildi.

TRT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

TRT tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'TRT Müzik Ödülleri', Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki törenle sahiplerini buldu.

25 TON KAPAK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Prof. Dr. Nurselen Toygar'ın öncülük ettiği, 80 engellinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğu "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" projesi, 3 Mart Perşembe günü  Sabancı Vakfı desteğiyle hayata geçen ve "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" konu alan "Fark Yaratanlar" programında izleyicilerle paylaşıldı.

NINTENDO, GÖZLÜKSÜZ ÜÇ BOYUT TEKNOLOJİSİYLE OYUN OYNATACAK

Gözlüksüz üç boyut teknolojisi oyun konsoluna da girdi. Japon oyun konsolu üreticisi Nintendo, gözlüksüz üç boyutlu oyun oynama imkanı sunan el konsolu Nintendo 3DS’i Avrupa’yla aynı anda 25 Mart’ta Türkiye’ye getiriyor.