17 Ocak 2014 Cuma

DENİZ BİYOLOJİSİ MÜZESİ AÇILDI



Türkiye'de ilk deniz canlısı müzesi olma özelliği taşıyan Deniz Biyolojisi Müzesi'nde yaklaşık 500 tür deniz canlısı sergileniyor.

PHOTOSHOP'TA BÜYÜK YENİLİK



Photoshop CC, 3D baskı sürecini ciddi anlamda basitleştirerek bir 3D model yazdırmak isteyen herkes için önemli bir araca dönüşüyor. Adobe Creative Cloud için yayınlanan büyük güncellemenin bir parçası olarak Photoshop CC'ye entegre edilmek suretiyle hizmete sunulan yeni 3D baskı özellikleri, Creative Cloud üyelerinin kolay ve güvenilir bir şekilde 3D tasarımlar üretebilmesini, düzeltmesini, önizleme yapabilmesini, hazırlayabilmesini ve yazdırabilmesini mümkün kılarak 3D baskı pazarında büyük ilerleme sağlıyor.

ÜNLÜ TABLOLAR



Türkiye’den 56 sanatçının 42 ünlü ressamın eserini canlandırdığı ‘Sanat Objesi Olarak Sanatçı’ sergisi, 17 Ocak Cuma günü CKM Sanat Galerisi’nde ziyarete açılıyor. Katılımcılar, Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağış yaparak sergide yer alan fotoğraflara sahip olabilecekler.

MARMARA’DA TEKNOLOJİK YENİLİK



Marmara Üniversitesi (MÜ), 12 kampüsünde 75 bin öğrenciye kablosuz internet hizmeti sundu. Teknoloji altyapısını da yenileyen okul, yeni bir veri merkezi açtı.

İETT H3N2 VİRÜSÜNE KARŞI HAREKETE GEÇTİ



İETT Genel Müdürlüğü, “yatağa düşüren grip” olarak bilinen ve son günlerde çok sayıda kişide görülen H3N2 virüsüne karşı otobüs ve metrobüsleri dezenfekte ediyor.

KÖRLÜK TARİH OLACAK



İngiliz Profesör Robert MacLaren, körlüğe umut olacak tedavide ilk adımı attı.