17 Mayıs 2013 Cuma

YAŞAR KEMAL'DEN GÖRME ENGELLİLERE ARMAĞAN



Bir Ada Hikayesi dörtlemesinin son kitabı Çıplak Deniz Çıplak Ada 'yı artık görme engelliler Yetkin Dikinciler'in sesinden dinleyip hayal edebilecek.

HOLLANDALI ORYANTALİST MARDİN'DE



Hollanda’nın en tanınmış oryantalist ressamlarından Marius Bauer yüzü aşkın eseriyle Mardin’e konuk oluyor. Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi’nde açılan sergi, dört ay boyunca Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

VAN KALESİ RESTORE EDİLİYOR



Urartulardan kalan ve son depremlerle tahrip olan Van Kalesi restore ediliyor. İtalya ’dan getirilen özel bir harç ve özel taşlarla onarımı yapılan kaleye teleferiklerle malzeme taşınıyor.

ORTODONTİDE DEVRİM YARATACAK GELİŞME!



Dişlerin düzelme hızını artırarak, ortodontide devrim yaratacak yeni yöntem geliştirildi. ABD'de FDA onayıyla uygulanmaya başlanan yeni uygulamayla tedavi süreleri yarı yarıya azaltıldı.

DEPECHE MODE İLE 3. BULUŞMA



Dünyaca ünlü müzik grubu Depeche Mode, Avrupa turnesi kapsamında bugün Küçükçiftlik Park'ta müzikseverlerle buluşacak.

GOOGLE MAPS’E YEPYENİ TASARIM



Dünya’ya kuşbakışı bakmamızı sağlayan Google Maps, artık daha kişisel bir hale geliyor. Google’ın I/O Conference etkinliğinde tanıtılan yeni Google Maps, sunduğu faydanın artmasının yanı sıra, kişisel ayarların öne çıktığı yeni içeriklere sahip olacak.

SEMİZOTU OMEGA-3 DEPOSU



Semizotunun içeriğinde bulunan yüksek miktardaki omega-3 yağ asidinin onu diğer yeşil yapraklı sebzelere göre hissedilir şekilde ön plana çıkardığını söyleyen Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, “Semizotundaki asıl mucize; enerji değeri çok düşük, neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen; omega-3 yağ asidi açısından son derece zengin olmasıdır. Sadece 16 kcal/100g kalori içermesine karşın, yağ asitleri açısından bu kadar zengin ve işlevsel olması şaşırtıcı bir durum” diyor.

‘ANGRY BIRDS’ BEYAZPERDEYE UÇACAK!



Çıktığı ilk günden itibaren ortalığı kasıp kavuran, geniş bir hayran kitlesi olan ve artık bir marka haline gelen Angry Birds’ün sinema uyarlaması 2016 yılının haziran ayında vizyonda olacak.