20 Aralık 2013 Cuma

MELİS'E İLİK NAKLİ YAPILDI



Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde tedavisi süren 8 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş'a kemik iliği kök hücresi nakli yapıldı.

KARANLIKTA DİYALOG BAŞLADI



Dünya üzerinde 130 kentte 7 milyondan fazla insana ulaşan Dialogue in the Dark (Karanlıkta Diyalog) deneyimi, bugünden itibaren Gayrettepe metro istasyonundaki Diyalog Sergi Alanı’nda ziyaretçilerle buluşuyor.

TÜMÖR TEDAVİSİNDE ŞİFA VEREN BİTKİ!



Dr. Ömer Coşkun, safranın içerisinde bulunan safranal ve krosin maddeleri sayesinde tümörler üzerinde umut veren bulgular elde edildiğini belirtti.

RADYO TRAFİK 'BİSİKLETLİLER DE VAR' DEDİ



Radyo Trafik, bisikletliler için bir program hazırladı. Trafik formatından farklı olan, Nur Banu Molla’nın sunduğu ‘Bisiklet Yolu’nda vatandaşların bisiklet kullanmaya özendirilmesi, bu yolla hem trafik sıkışıklığına çözüm, hem sporla kişisel sağlığa destek, hem de bisikletlilerin trafikte rahatça dolaşımı için yöntemler geliştirilmesi amaçlanıyor. Her bölümünde amatör bir bisikletlinin konuk olacağı programda konuklar, deneyimlerini ve Türkiye ’de bisiklet kullanımına dair bildiklerini anlatacak.

PINTEREST ARTIK TÜRKÇE



Milyonlarca kişinin hayallerini astığı, geleceklerini planladığı ve ilham aldığı popüler sosyal ağ Pinterest, websitesi, IOS ve Android uygulamalarıyla Türkçe yayınına başladı.

"PİRİ REİS HARİTALARI VE ANTALYA" SERGİSİ



UNESCO’nun, 2013 yılını “Piri Reis Yılı” ilan etmesinden dolayı Kepez Belediyesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Piri Reis Haritaları ve Antalya” adlı sergi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde açıldı.

ANTEP BAKLAVASI AB TESCİLİNİ ALDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, geleneksel tatlı baklavanın ‘Antep Baklavası’ olarak uluslararası tescili için Avrupa Birliği’ne (AB) 2009 yılında yapılan başvuru sürecinde mutlu sona ulaşıldı.