7 Ekim 2010 Perşembe

ŞİMDİ "GORAN BREGOVİÇ ZAMANI"

Balkan müziği denilince ilk akla gelen isimlerden Goran Bregoviç yeni albümü piyasaya çıkmadan, orkestrası The Wedding-The Funeral Band ile birlikte bir kez daha İstanbul'da. Her konserini bir parti atmosferinde veren sanatçı, Küçükçiftlik Park'taki konserinde tanıdık ezgilerinin yanı sıra yeni albümünden şarkılar da seslendirecek.

YENİ HASTANELER İÇİN "REFAKETÇİ ODASI"

İl Genel Meclisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler, İnsan Hakları ve Sağlık komisyonları, refakatçilerin hastanelerde yaşadıkları sorunları mercek altına aldı.

Üç komisyonun ortak olarak hazırlayıp, meclis kararıyla Sağlık Müdürlüğüne ilettiği raporda, yeni yapılacak hastanelerde refakatçi odalarının da bulunmasının zorunlu hale getirilmesi istendi.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE KÜLTÜR SANAT

Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul kültür ve sanat ajandasında Ekim ayını; yepyeni tiyatro oyunları, söyleşiler, sergiler ve sinema gösterimleri ile başlatıyor. Geleneksel ve çağdaş sanatın en seçkin örnekleri, sergiler, söyleşiler ve atölye çalışmaları katılımcılarını bekliyor.

NOBEL KİMYA ÖDÜLÜ MOLEKÜL ARAŞTIRMALARINA

Prof.Richard Heck, Prof. Ei-ichi Negishi ve Prof. Akira Suzuki, karmaşık moleküller oluşturmak için buldukları yeni yöntemle 1 milyon euro tutarındaki Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü.

İSRAİL’İN ‘HAYVAN FİLOSU’ GAZİANTEP’E ULAŞTI

Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi ilişkilerde ciddi kriz sürerken, İsrail’in Kudüs Kenti’ndeki Safari Hayvanat Bahçesi’nden yola çıkan 2 fil, 3 su aygırı, 2 zebra ve 9 lemur maymunundan oluşan ‘Hayvan filosu’ Gaziantep’e ulaştı.

MOR PATATESTEKİ SAĞLIK

Mor patates, Colorado Üniversitesi tarafından bir yerel patates türünden geliştirilerek üretildi.

İki yıl süren denemeler arsından Perthshire'daki Albert Bartlett adlı çiftçi tarafından ekimi yapılan mor patates, görünümüne rağmen, genetik yapısı değiştirilmiş bir ürün değil.