7 Aralık 2010 Salı

İSMAİL ACAR, "DOĞAYA" BAĞIŞLADI

Ünlü ressam İsmail Acar “Lale” isimli tablosunu, Alakır Nehri’nin özgür akması için Alakır mücadesine bağışladı.

İŞLEMCİYİ 'BORLU PLASTİK' SOĞUTACAK

Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) bor nitrür ve plastiğin karışımından yapılarak işlemcili elektronik ürünler için katma değeri çok yüksek olan ''nanokompozit esaslı termal ara yüzey malzemesi'' geliştirildi.

ÇÖPÜNÜ GETİRENE BİR TUR KAYMAK BEDAVA

Zeytinburnu Belediyesi geri dönüşüm projesi kapsamında atık madde getirenlerin ücretsiz yararlandığı buz pisti, aralarında madde bağımlılarının da bulunduğu çocukların buz hokeyi takımı kurmasını sağladı. Takım, Türkiye Şampiyonluğu'nu hedefliyor.

HAVA DURUMUNU BEYAZIT KULESİ'NDEN ÖĞRENİN!

İstanbul'un tarihi simgelerinden Beyazıt Kulesi, 15 yıl sonra yeniden aydınlatıldı. İstanbullular bundan sonra ertesi gün havanın nasıl olacağını kulenin tepesindeki ışığın rengine bakarak anlayabilecek.

ATLASJET'TEN, AVEA'LI MÜŞTERİLERİNE İKİNCİ BİLETTE İNDİRİM

Atlasjet'ten yapılan yazılı açıklamada, 31 Aralık 2010 tarihine kadar Atlasjet'ten iki tane uçak bileti alan Avea'lıların, 4 Ocak-31 Mart 2011 tarihleri arasında seyahat edebilecekleri Atlasjet iç hat ve Kıbrıs seferleri için aynı uçuşa ait ikinci bilete yüzde 50 indirimle sahip olabileceği bildirildi. Açıklamada, "Kampanyadan yararlanmak için; Avea hatlı cep telefonlarından kısa mesajla ATLASJET yazıp, 5060'a gönderen Avea'lılar, cep telefonlarına gelen şifreyle www.atlasjet.com.tr adresindeki bilet satış sayfasından ikinci bileti anında indirimle alabilecekler" denildi.

HABER X

'ASPİRİN KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR'

Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre her gün yatmadan önce sütle alınan çeyrek aspirin orta yaşlarda kansere yakalanma riskini yüzde 20 azaltıyor.

ONUR ÖDÜLÜ SUN’UN

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın, Türkiye’nin çok sesli müziğine büyük emeği geçen besteci, yorumcu ve eğitimcilere her yıl verdiği ‘Onur Ödülü Altın Madalyası’nın 23’üncüsü, Muammer Sun’a verildi.

BÜYÜK İŞBİRLİĞİ

UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) ile Skype arasındaki işbirliği sayesinde mahrumiyet bölgelerindeki insani yardım çalışanları; çok yakında meslektaşları, arkadaşları ve aileleri ile iletişim kurmak için yeni ve düşük maliyetli bir imkâna sahip olacaklar.

ATTİLA İLHAN, FARUK NAFIZ ÇAMLIBEL VE CAHİT ZARİFOĞLU EDEBİYAT MEVSİMİ'NDE BİRARAYA GELDİ

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından organize edilen Edebiyat Mevsimi 2. İstanbul Edebiyat Festivali, ünlü şaiirlerimizi yeniden bir araya getirdi. Attila İlhan, Cahit Zarifoğlu ve Faruk Nafız Çamlıbel'e ait özel eşyalar ve kitapları Sultanahmet'teki Kızlaraağası Medresesi'nde edebiyat severlerin ziyaretine açıldı.