10 Haziran 2013 Pazartesi

TAKSİM DAYANIŞMASI: BURDAYIZ, GİTMİYORUZ



Taksim Dayanışması’nın organize ettiği miting on binlerce insanın katılımıyla gerçekleşti. Son yıllarda görülmemiş büyüklükte bir kalabalık meydanı doldurdu. Gezi Parkı’nda ise adım atacak yer kalmadı.

DOCUMENTARİST YENİ YETENEK ÖDÜLÜ "DEVRİM"E GİTTİ



DOCUMENTARIST 6. İstanbul Belgesel Günleri'nde JvdK Yeni Yetenek Ödülü İsviçre'de yaşayan Ufuk Emiroğlu'nun "Babam, Devrim ve Ben" adlı filmine gitti. "Mustafa'nın Yaşam Zinciri"ne ise Özel Mansiyon Ödülü verildi.

DOWN SENDROMUNA ERKEN VE KESİN TEST



Uzmanlar, hamilelikte daha erken aşamada uygulanacak ve daha kesin sonuç verecek bir Down sendromu testi geliştirildiğini açıkladı.

FELÇLİ HASTALAR İÇİN DEVRİM GİBİ BULUŞ



Omurilik hasarına bağlı gelişen hastalıklar, ortopedik problemler ve inme sonrası felçli hastaların yürüme eğitiminde ve rehabilitasyonunda kullanmak amacıyla TÜBİTAK ve ODTÜ Teknokent Bama Teknoloji desteğiyle geliştirilen ‘RoboGait’ felçli hastalara umut olacak. Geliştirilen robotla hastaların diz ve kalça eklemi robot sürüşlü bacaklara sabitlenerek, normal yürüme hareketi yapması sağlanıyor.

SAMSUN'DA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ



Samsun Ondokuzmayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ''Kuzey Yürüyüşü" Kurtuluş Yolu'ndan başladı.