7 Temmuz 2010 Çarşamba

HÜSEYİN ÇAĞLAYAN'IN HER ŞEYİ BİR ARADA

Çağdaş sanatın en önemli temsilcilerinden Hüseyin Çağlayan'ın Türkiye'deki en kapsamlı sergisi, 15 Temmuz'da İstanbul Modern'de açılacak.

200 KARİKATÜR 'KARİKATURKA 2010'DA

Yaklaşık 200 karikatürün yer alacağı 'Karikaturka 2010' adlı sergi, 9 Temmuz'da Tophane'deki Tütün Deposunda açılacak.

GÖZLERİ GÖRMÜYOR AMA 2 DAĞ DEVİRDİ

Görme engelli milli atlet ve dağcı Necdet Turhan, gazeteci Ayşe Arman'ın maddi destekleriyle 2-11 Ağustosta Alp Dağları'nın en yüksek noktası olan, 4 bin 792 metre yüksekliğindeki Mont Blanc'ın zirvesine tırmanacak.

CİLT KANSERİNDE AŞI UMUDU

Cilt kanseri hastaları için umut olabilecek 'aşı tedavisi araştırmasına' dünya genelinde birçok ülkeden 375 hasta katıldı.

VATANDAŞA PASAPORT HARCI İADESİ

Gelir İdaresi Başkanı Kilci, 20 Haziran tarihinden önce tahsil edilmiş olmakla birlikte bu tarihten itibaren düzenlenen veya temdit edilen pasaportlar için tarife değişikliğinden kaynaklanan harç farkının vatandaşlara iade edilebileceğini bildirdi.

EFSANE PİYANİST COREA İSTANBUL'DA

Dünyaca ünlü Amerikalı caz piyanisti ve besteci Chick Corea, "müziğin özgür ruhlarının birleştiği bir proje" olarak tanımladığı yeni grubu "Chick Corea Freedom Band" ile 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin konuğu oluyor. Chick Corea Freedom Band, yarın akşam saat 21.00'de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde İstanbullularla buluşacak. Usta piyaniste İstanbul konserinde, uzun yıllar Miles Davis'le birlikte çalan ve bugün saksafonun en yetkin isimleri arasında sayılan Kenny Garrett, akustik ve elektrik basın en önemli ustalarından Christian McBride ve 50 yıldır tekniğiyle caza yön veren, bu yıl 85 yaşına giren efsanevi davulcu Roy Haynes, eşilik edecek.

ADALAR'DAN BU KEZ MÜZE GELDİ...

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında yeni bir proje daha hayat buluyor. "Adalar Müzesi" 31 Temmuz saat 18:30'da Büyükada Vapur İskelesi'nde halkla buluşacak.

EMEKLİYE YÜZDE 3.59 ZAM

İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 3.59 zam yapılacak. En düşük işçi emekli aylığı 25 lira zamla 720, esnaf emekli aylığı 19 lira zamla 545, çiftçi emekli aylığı 14 lira zamla 387 liraya çıkacak.

TÜRKİYE LİDER OLDU

Türkiye otomotivde dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi oldu. Türk otomotiv sektörü yükselişe geçti.

ALTERNATİF ENERJİYE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN GÜNEŞLE ÇALIŞAN ARABA GELİŞTİRDİLER

İzmir'de Yaşar Üniversitesi (YÜ) öğrencileri, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla ikinci defa, güneşle çalışan araba geliştirdi. YÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Yenilenebilir Enerji Alt Grubu tarafından yapılan "Yaşargüneş-2" isimli araba, Yaşargüneş-1'in 2. sınıf öğrencilerinin 6 aylık çalışmasıyla yenilenmesi sonucu yarışa hazır hale getirildi. 5-11 Temmuz 2010 arasında İzmir Yarış Pisti'nde düzenlenen yarışlara, Türkiye'den 40 üniversite katılıyor.