19 Şubat 2014 Çarşamba

TARİH VAKFI “PERŞEMBE KONUŞMALARI” BAŞLIYOR



Tarih Vakfı tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen “Perşembe Konuşmaları” toplantı dizisi 20 Şubat, saat 18.30’da Mehmet Beşikçi ile Aynalı Geçit, Avrupa Pasajı, Galatasaray’da yeniden başlıyor.

BU İLAÇ HEDEFİ 12'DEN VURACAK



Türk ve Fransız bilim adamları, TÜBİTAK ile Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) ortaklığında yürütülen proje ile genlerin kodlanarak kanser tedavisinde kullanılan ilaçların, sadece kanserli hücreleri etkilemesini sağlamak üzere çalışıyor.

AİDS AŞISI MÜJDESİ GELEBİLİR



Brezilya Sao Paulo Üniversitesi'nden bilim adamları, HIV virüsüne karşı üzerinde çalışılan yeni aşının hayvanlar üzerinde denendiğini ve ilk testlerin iyi sonuçlar verdiğini açıkladı.

BAL ARISIYLA TEDAVİ



Bal arısının salgıladığı zehir, pek çok kronik hastalıkla mücadelede destekleyici tedavi ürünü olarak kullanılıyor.

'MUHSİN' BEY YENİLENMİŞ HALİYLE İZLENEBİLECEK



İstanbul Film Festivali’nin yedi yıl önce başlattığı ve festivalin gelenekselleşen bölümlerinden biri haline gelen“Türk Klasikleri Yeniden” projesi için bu yıl restore edilecek film belli oldu. Türk Sineması’nın 100. yılının kutlanacağı 2014 yılında, Groupama,  Mimar Sinan Üniversitesi Sinema Televizyon Merkezi ve İstanbul Film Festivali işbirliğiyle, Yavuz Turgul’un unutulmaz filmi Muhsin Bey sinemaya yeniden kazandırılacak.

NİLÜFER TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR



Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Tiyatro Festivali başlıyor. 1 Mart Cumartesi günü başlayacak olan program festivalde 5 ayrı sahnede toplam 46 tiyatro oyunu sahnelenecek.