24 Haziran 2010 Perşembe

'KEŞANLI ALİ DESTANI' BROADWAY'DE SAHNELENDİ

Başrollerinde Yavuz Bingöl, Fadik Sevin Atasoy ve Uğur Uğurkan’ın bulunduğu, Türk-Amerikan New York Sanat Topluluğu (TAASNY) oyuncuları tarafından Broadway’de, ünlü "The Town Hall" salonunda sahnelenen 2 perdelik müzikal oyun, New York’lu seyircilerden tam not aldı ve sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

NİĞDE HALILARI DÜNYAYA AÇILIYOR

Niğde Valisi ve Mahalli İdareler Halıcılık, El Sanatlarını Geliştirme ve Yayma Birliği Başkanı Alim Barut, yaptığı yazılı açıklamada, Birliğin ve faaliyetlerinin daha iyi tanıtılması amacı ile hazırlanan www.nhb.gov.tr alan adlı internet sayfasının faaliyete geçtiğini, kısa bir süre sonra internet sayfasında 'Geleneksel Niğde Halıları Projesi' kapsamında dokunan ve Niğde'ye ait otantik desenli halıların tanıtımının yapılacağını kaydetti.       

ROCK EFSANELERİ İSTANBUL’A GELİYOR

Geçtiğimiz yıl Hollanda, Almanya, İspanya, İsveç, Finlandiya ve İngiltere’de gerçekleşen, bu sene toplamda 11 ülkede gerçekleşecek olan ve dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Sonisphere bu sene Purple Concerts organizasyonu ile İnönü Stadyumu'nda gerçekleşiyor.

1 MİLYON İŞSİZE UMUT

BAŞBAKAN Erdoğan’ın ‘Her TOBB üyesi 1 kişiyi işe alsa işsizlik çözülür’ dediği TOBB, 5 yılda 1 milyon işsizi meslek sahibi yapacak. Buna göre, her yıl 200 bin kişinin mesleki eğitimi için 1.000 kurs açılacak. Kursiyerler hem eğitim hem günlük 15 TL cep harçlığı alacak. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Elimizi değil, tüm gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Bu bir istihdam seferberliğidir” dedi

ELEKTRİK FİYATLARINDA SÜRPRİZ İNDİRİM

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik fiyatlarını, abone gruplarına göre yüzde 3.20 ile yüzde 4.49 arasında değişen oranlarda ucuzlattı.