26 Ocak 2012 Perşembe

YILIN EN İYİ BAĞIMSIZLARI ZAMANI

Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali !f, 11. yılında bu sene 16 - 26 Şubat arasında İstanbul’da, ardından 1- 4 Mart’ta Ankara’da ve ilk defa 2 - 4 Mart arasında İzmir’de takipçileriyle buluşacak.

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE DENİZCİLİK

Solar Eagle ve benzeri üç deniz taşıtı, golf meraklılarını denizden, golf sahasının bulunduğu adaya taşıyor. Dünyadaki ilk hibrit deniz taşıtları filosunu oluşturan bu taşıtlar, gelecekte denizciliği ve deniz yoluyla ulaşımı değiştirebilecek teknolojinin ticari kanıtları...

OYUN SEVERLER ODTÜ'YE

ODTÜ Enformatik Enstitüsü ve ODTÜ Teknokent işbirliği ile “Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi” (METUTECH-ATOM), üç senedir olduğu gibi bu sene de “Global Game Jam (GGJ) 2012” etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

KAHLO'NUN FOTOĞRAFLARI İLK KEZ SERGİLENECEK

"Frida Kahlo: Her Photos" adlı sergi, ABD'nin Arlington kentindeki Artisphere Sanat Merkezi'nde 23 Şubat'ta açılacak. Kahlo'nun özel koleksiyonunda yer alan 250'den fazla fotoğraf, sanatçının 1954'te yaşamını yitirmesinin ardından mühürlenerek kaldırılmıştı. 2007 yılında mühürleri açılan fotoğraflar, ilk kez sergileniyor. Mexico City'nin güneyindeki Coyocan'da, Macar Yahudisi fotoğrafçı Wilhelm Kahlo ve Kızılderili asıllı Matilde Calderon Gonzales'in dört kızından üçüncüsü olarak 6 Temmuz 1907'de dünyaya gelen Kahlo, çocukluğundan itibaren sanat, edebiyat ve felsefeye büyük bir ilgi duydu.

ERKAL'DAN ART ARDA MARX, NESİN VE NÂZIM

Türkiye tiyatrosunun büyük ismi Genco Erkal, üç gün art arda Karl Marx, Aziz Nesin ve Nâzım Hikmet’i sahneye taşıyor.

KONTEYNER ÜNİVERSİTESİ

Van’da meydana gelen depremlerin ardından birçok fakülte ve yurt binası hasar gören Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (YYÜ), yerleşkesine yeniden eğitime başlanabilmesi için 2 bin konteyner yerleştirildi.