16 Kasım 2010 Salı

MİLYONLARCA MÜSLÜMAN HAC GÖREVİNDE

Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü. Tüm dünyadaki Müslümanlar bayram coşkusunu yaşıyor. Ama kutsal topraklardaki hacıların heyecanı daha da büyük.

POLONYA'DA KAMUYA AÇIK YERLERDE SİGARA YASAĞI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

1990'dan önce komünizmle yönetilen ve sigaranın yaşam biçimi haline geldiği Polonya'da yurttaşlık haklarını sınırlayacağı gerekçesiyle tartışmalara neden sigara yasağı, bugünden itibaren kamuya açık mekanlarda uygulanmaya başlandı.

Yasak, tek bir salonu bulunan restoran ve oyun salonlarında da uygulanacak. Yasağı ihlal edenler 500 ziloti (yaklaşık 240 TL) para cezasına çarptırılacak.

RADİKAL

MİHRİMAH SULTAN CAMİSİ İBADETE AÇILDI

Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle, kızı Mihrimah Sultan için 3 yılda yaptırdığı Edirnekapı'daki Mihrimah Sultan Camisi, 11 yıl aradan sonra kapılarını ibadet için yeniden açtı.
 

DA VINCI İLE İLK MİDE KANSERİ AMELİYATI YAPILDI

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hamzaoğlu, ameliyat robotu ''Da Vinci'' ile ilk kez mide kanseri ameliyatı yapıldığını bildirdi.
   

'DUMANSIZ HAVA SAHASI' 16 BİN HAYAT KURTARDI

Uzmanlar geçtiğimiz yıl başlatılan 'Dumansız Hava Sahası' uygulamasının sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini vurguluyor. Veriler de bu görüşünü destekliyor. Türkiye Sigarayla Savaş Derneği, uygulama sayesinde 16 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan ölmesinin engellendiğini açıkladı. Dernek, yasakla birlikte 2010'da sigara tüketiminin yüzde 16 oranında azaldığına dikkat çekti. Ayrıca çalışanların yüzde 44'ü mesai saatlerinde sigarayı azalttı.

İZMARİTİ GETİR, PARAYI AL

Merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER), ilginç bir kampanyayı hayata geçirdi ve yerden 500 izmariti toplayarak kendilerine getirecek herkese 5 TL'lik para ödülü verileceğini açıkladı.