2 Aralık 2011 Cuma

BU FİLMLER KAÇMAZ

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 2-4 Aralık tarihlerinde Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Pera Müzesi’nde düzenleniyor.


'KISA'LARIN EN İYİLERİ BELLİ OLDU

23-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul Kısa Film Festivali'nde Türkiye ve yurtdışından, toplam 159 kısa film gösterildi. Değişik ülkelerden birçok konuk ağırlandı. Yönetmenler film gösterimleri sonrası seyircilerle buluşarak çalışmaları konusunda bilgi verdiler, soruları yanıtladılar. Sanatçı Natali Yeres tarafından “Sinemada Sanat Yönetimi” konulu bir atölye çalışması düzenlendi.

YENİ TÜRKÜ SEVENLERİYLE BULUŞUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, 1978 yılında kurulan Türk Müzik dünyasının efsanevi grubu Yeni Türkü'nün, 3 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.00'de Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde dinleyicisiyle buluşacağı kaydedildi.

CERVANTES ÖDÜLÜ ŞİLİLİ ŞAİRE VERİLDİ

İspanya'nın en büyük edebiyat ödülü olarak gösterilen Cervantes Ödülü'ne Şilili şair Nucanor Parra layık görüldü.

2 BİN 250 YAVRU MERSİN BALIĞI DOĞAYA BIRAKILDI

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünden alınan destekle 2008'de başlatılan çalışmalar kapsamında, Amasya'da DSİ'ye ait Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yetiştirilen mersin balıkları doğayla buluşturuluyor.

ULTRABOOK FİYATLARINDA YILSONU İNDİRİMİ

Intel'in yaymaya çalıştığı Ultrabook konseptine sahip süper hafif ve ince dizüstü bilgisayarların üreticileri daha iyi rekabet için indirime gidiyor.

KAPADOKYA CAZ GÜNLERİ BAŞLADI

Kapadokya'da bu sene ikincisi düzenlenen Caz Günleri, 30 Kasım akşamı gerçekleşen Swing a la Turc konseriyle başladı.