7 Ocak 2014 Salı

TOLKIEN'DEN HOBBIT RESİMLERİ



Dünyaca ünlü yazar J.R.R. Tolkien'in en önemli eserlerinden biri olan Hobbit için, kitap daha taslak halindeyken çizdiği resimler ilk defa 'J.R.R. Tolkien'den Hobbit Resimleri' kitabında okurlarla buluşuyor.

DEVRİM NİTELİĞİNDE UYGULAMA!



Lösemi tedavisinde Acıbadem Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen yeni yöntem, hastalar için umut oldu. Çift ayıklama yöntemi ile gerçekleştirilen yarı uyumlu nakil ile ilik nakli için gereken 6/6 uyum gereklilik, 6/3'e düşüyor. Başka bir ifadeyle ilik nakli yapılabilmesi için yüzde 100 uyum gerekmeyecek. Hastalar tam uyumlu nakil için yıllarca beklemek zorunda kalmayacak. Hastanın annesi, babası, kardeşi ya da çocuğunun verici olması yeterli olacak. Üstelik,nakil sonrası bağışıklık baskılayıcı ilaçların verilmesine de gerek kalmayacak.

ORGANİK TARIMA ÇEVRE DESTEĞİ



Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Gümüşhane Belediyeler Birliği tarafından ilçeye kurulan çöp toplama istasyonu ile Kelkit, Köse ve Şiran ovalarının kirlilikten arınacağını, Türkiye'de organik sütün yüzde 80'ini karşılayan Kelkit'te, organik tarıma çok büyük katkı sağlanacağını söyledi.

KAÇIRANLAR İÇİN BİR HAFTA DAHA



Dünyada fenomen haline gelen "Cats" müzikalinin İstanbul'daki gösterisi yoğun ilgi nedeniyle bir hafta daha uzatıldı.

AYDIN GÜN ÖDÜLÜ GENÇ YETENEK CANSIN KARA'YA



İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Aydın Gün Teşvik Ödülü’nün bu yılki sahibi, 41. İstanbul Müzik Festivali’nin ‘Festival Genç Solistini Arıyor’ yarışmasını da kazanıp festivalde konser veren genç viyolonselist Cansın Kara oldu. Cansın Kara’ya 15 bin TL değerindeki ödülünü İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı takdim etti. Törende konuşan Eczacıbaşı, “İstanbul ve Ankara Operaları’nın kurucuları arasında yer alan Aydın Gün, 1974 yılından 1993 yılına kadar İKSV’nin genel müdürlüğünü üstlenerek vakfın gelişimine son derece önemli katkılarda bulunmuş, İstanbul Bienali’nin ilk yılları sayılan Çağdaş Sanat Sergileri’ni başlatmıştı. Biz, İKSV olarak Aydın Gün’e olan teşekkürümüzü geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunarak ifade etmek istedik” dedi.

MOBİL CİHAZLARDA 'PLAYSTATION'DAN İYİ GÖRÜNTÜ'



Çip üreticisi Nvidia, cep telefonları için ürettikleri yeni işlemci Tegra K1'in Xbox 360 ve Playstation 3 gibi oyun konsollarından daha iyi grafik ortaya çıkartacağını duyurdu.

JAPON FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR



10. İstanbul Japon Filmleri Festivali, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Japan Foundation ve Akbank Sanat işbirliğiyle 11-25 Ocak'ta Akbank Sanat'ta gerçekleştirilecek.