18 Nisan 2013 Perşembe

'FERAHFEZA'YA AVRUPA'DAN 2 ÖDÜL



Dünya galasını 31. İstanbul Film Festivali yarışma bölümünde yapan ve Malatya Film Festivali’nde Özel Jüri Ödülü kazanan Elif Refiğ’nin ilk uzun metrajlı filmi Ferahfeza festival yolculuğuna devam ediyor. Film uluslararası yarışma bölümünde yer aldığı ve 17-21 Nisan tarihlerinde, İtalya’nın Lecce kentinde düzenlenen 13. Avrupa Film Festivali’nden FIPRESCI ve Jüri Özel Ödülü’yle döndü.

SAHNE KLASİK RESMİN



Kısa sürede Türkiye sanat ortamında prestijli bir noktaya yerleşen çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul’un ekibi, bu kez yepyeni bir fuar için kolları sıvadı. İlki 18-21 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek, yeni uluslararası sanat fuarı All Arts Istanbul, geleneksel sanatları, geleneğin çağdaş yorumlarını, klasik resmi ve modern yapıtları bir arada sunacak. Fuarda, Türk ve Osmanlı geleneksel sanatlarından antika ve modern sanata geniş bir yelpaze içinde, 260 sanatçının 880 sanat eseri bir arada görülebilecek.

FIFA 14'ÜN ÖZELLİKLERİ AÇIKLANDI



Oyuncular bu yenilikler sayesinde PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemi, Xbox 360® video oyun ve eğlence sistemi ve PC’de EA SPORTS™ FIFA 14 oynarken birbirinden müthiş goller atmanın verdiği hazzı yaşayacaklar.

8 GÜN İZİN ALANA 35 GÜN TATİL



Bir karşılaştırma sitesinin analizine göre, 23 Nisan, 1 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim hafta sonu tatilleriyle birleştirilmesi mümkün. Ayrıca 9'ar gün olması muhtemel bayram tatilleri ile birlikte, 2013 yılında sadece 8 gün izin alarak 35 gün tatil yapmak mümkün hale gelecek.