30 Nisan 2010 Cuma

'YUVARLAKÇAY'A HES YAPMAKTAN VAZGEÇTİK'

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ‘çevreci tepkiler nedeniyle’ Yuvarlakçay’a hidroelektrik santral (HES) yapmaktan vazgeçtiklerini açıkladı. Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yuvarlakçay’da köylüler ve çevreciler HES projesine karşı dört aydır çadır kurup nöbet tutuyordu.

DÜNYADA SADECE HALFETİ'DE

Dünyada sadece Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetiştiği belirtilen ''siyah gül''ün tescil edilmesi ve bu konuda festival düzenlenmesi için çalışma yürütülüyor.

OYUNCAK ÇETESİ İLE 3. KEZ

Çok sevilen 'Oyuncak Hikayesi' filmlerinin yaratıcıları, yeniden oyuncak kutusunu açıp “Oyuncak Hikayesi 3” ile sinemaseverleri Woody, Buzz ve oyuncak karakterlerden oluşan sevimli çetenin dünyasına davet ediyor.

KANSER TANISINDA PET-BT TEKNOLOJİSİ

Başta akciğer, lenf bezi olmak üzere çeşitli kanser türlerinde tanı ve metastaz aşamasında, son teknolojik cihaz PET-BT ile yüzde 95 oranında başarı elde edildiği belirtildi.

İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ 5 YAŞINDA

Festival, 1-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’da eşzamanlı olarak düzenlenecek. Ardından Anadolu yolculuğuna başlayacak festival yıl boyunca kentleri dolaşacak. Dünyanın dört bir yanından, aralarında “Cennetlik Gölgeler”, “Fidel Anlatılmamış Tarih”, “Gazap Üzümleri” ve “Maradona”nın da bulunduğu 75 filmin ücretsiz olarak gösterileceği festivalin bu yılki teması “Seyirci Kalma”...

WINDOWS LIVE YENİLENİYOR

Microsoft yeni Windows Live Wave 4 için yeni bir internet sitesini hayata geçirdi. Bu internet sitesinde yeni sürümün reklamı yapılıyor. Sadece 1 sayfa ve 1  video  ile başlayan site, birkaç saat içerisinde çok daha fazla detaya kavuştu.

GÜVENLİ İNTERNET KAMPANYASI BAŞLADI

Güvenli İnternet Kampanyası; Habertürk Gazetesi ve Microsoft'un desteklediği önemli bir sosyal sorumluluk projesi, ebeveynleri eğitmeye, yetişkinlerin iş ve özel hayatlarında bilgisayarlarını ve interneti daha güvenli kullanabilmelerine yönelik önemli bir bilinçlendirme kampanyasıdır. Riskleri hayatımızdan uzaklaştırdığımızda internet çocuklar için vazgeçilmez bir eğitim, eğlence ve oyun alanı, kendimiz içinse sınırsız bir bilgi kaynağıdır.

YGS SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 11 Nisan 2010 Pazar günü gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını bugün açıklayacak.

Sınav sonuçları saat 10.30'dan itibaren ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek.

ÇEVRECİLER, KISA FİLMDE BULUŞUYOR

Yeşil Bilgi Platformunca düzenlenen "Kısa Çevre Filmleri" yarışmasına başvurular 24 Mayısa kadar yapılabilecek.