10 Mayıs 2011 Salı

EN BÜYÜK ZENGİNLİK

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yaklaşık 30 bin dönüm alanı kaplayan yaban hayatı geliştirme sahası Balıkdamı, yaklaşık 240 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

ISTANCOOL'UN YILDIZLARI

Sanat, tasarım, moda, edebiyat, film, müzik ve fikir alanında etkili bir festival olmayı hedefleyen Istancool 27 Mayıs'ta başlıyor.

KLASİK MÜZİK TUTKUNLARINA MÜJDE

Keman sanatçısı Burcu Göker, Amerikalı piyanist Eric Jencins'le birlikte Türkiye'deki klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak.

ANDANTE ÖDÜLLERİ DONİZETTİ ADIYLA ÇITAYI YÜKSELTİYOR

Radikal’in klasik müzik eleştirmeni Serhan Bali’nin çıkardığı Andante dergisinin öncülüğünde ilki geçen yıl düzenlenen Andante Klasik Müzik Ödülleri, bu yıldan itibaren Beyoğlu Belediyesi’nin evsahipliğinde Donizetti Klasik Müzik Ödülleri adıyla verilecek. KÜSAV’ın da desteğini arkasına alan ödüllerin ikincisi, 16 Mayıs Pazartesi akşamı Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

'TÜRKÇE' TRENİ YOLA ÇIKIYOR

Her yıl Karaman'da kutlanan Türk Dili Bayramı bu yıldan başlayarak tüm Türkiye'ye genişlemeyi amaçlıyor. Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Dil Bayramı etkinlikleri bu yıl 10 Mayıs sabahı İstanbul'da başlayıp, Haydarpaşa'dan kalkan Türk Dil Treni ile Bilecik, Eskişehir'e uğradıktan sonra Karaman'a ulaşacak.

KALPTEKİ RİTİM BOZUKLUĞU LAZERLE GİDERİLDİ

Kayseri'de ilk defa gerçekleştirilen bir ameliyat sonucu, hastanın aynı anda kalp kapaklarının biri değiştirildi, biri tamir edildi ve de kalbindeki ritim bozukluğu lazerle giderildi.

KARAGÖZ'LE HACİVAT iPHONE’A GİRDİ

Kültürümüzün bir parçası olan Karagöz orta oyunu mobil uygulama olarak akıllı telefonlarda yerini aldı. Android ve iPhone için geliştirilen iKaragöz isimli kukla oyunu, orjinaline sadık kalınarak geliştirildi ve kullanıcıların beğenisine sunuldu.

KÜBA'DA BİR İLK...

Küba hükümetinin açıkladığı reform paketinde, Küba vatandaşlarının turist olarak yurtdışına seyahat etmelerine ilk kez izin verilmesi için çalışma başlatılacağı belirtildi.

İspanyol haber ajanslarının haberine göre, Küba yönetiminin, 50 yıldan daha fazla bir süre sonra ilk defa Kübalıların yurt dışına seyahat etmelerine izin vermek için çalışma başlattığı ifade edildi.

Kübalılara yurtdışına seyahat izni konusunun, Küba Komünist Partisi'nin geçtiğimiz haftalarda yaptığı kongre sırasında, ekonomik krize karşı alınması gerekli gösterilen 313 önlemden biri olduğu da hatırlatıldı.