20 Haziran 2012 Çarşamba

AB'DEN TÜRKİYE'YE VİZE MÜJDESİ

AB üyeleri Türkiye ile vize muafiyeti müzakerelerini yürütmesi için AB Komisyonu'na yetki vermeye prensipte yeşil ışık yaktı.

SABIKA KAYDINDA DEVRİM

Hükümet, halk arasında sabıka kaydı olarak bilinen adli sicil bilgilerinde, devrim niteliğinde düzenlemeyi hayata geçiriyor. Düzenleme ile, adli sicil bilgileri halka açılıyor.

LİKYA ORKİDESİ KORUMA ALTINA ALINACAK

Dünyada sadece Kaş ilçesinin Ağulu ve Çukurbağ köyleri arasındaki bir alanda bulunan ve 250 adet kaldığı belirtilen Likya Orkidesi'nin korunması amacıyla çalışma başlatıldı.

LA FURA DELS BAUS'UN 'İSTANBUL İSTANBUL' DÜNYA PRÖMİYERİ

Görkemli sokak tiyatrosu etkinlikleri, dijital tiyatro ve opera yorumlarıyla tanınan dünyaca ünlü La Fura dels Baus topluluğunun İKSV için özel olarak hazırladığı "İstanbul İstanbul" adlı projesinin dünya prömiyeri, 21 Haziran Perşembe, ikinci sahnelenişi ise 22 Haziran Cuma akşamı 21.00'de Haliç Camialtı Tersanesi'nde yapılacak.

YERLİ İŞLETİM SİSTEMİ PARDUS'A HERKES ERİŞEBİLECEK

Türkiye'nin 'milli işletim sistemi' olarak tanımlanan Pardus projesinin bağlı bulunduğu TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) Müdürü Ahmet Kaplan, "Yeni bir bakış açısı getirerek, ücretsiz olan Pardus'u tüm halkımızın rahatlıkla ve severek kullanacağı bir işletim sistemini haline getirmek istiyoruz. Bilişim sektörüne böylece yeni çalışma alanları oluşturacağız" dedi.

ALTIN OBJEKTİF ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Magazin Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen 18. Altın Objektif Ödülleri sahiplerini buldu. Gecede bu yıl ilk defa Ahmet Kaya Özel Ödülü verildi.

İŞ GÜVENLİĞİNDE YENİ DÖNEM

Çalışanlara, gerekli güvenlik tedbirleri alınıncaya kadar çalışmaktan kaçınma hakkı veren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu TBMM'de kabul edildi.