9 Ağustos 2012 Perşembe

EKOLOJİK PAZAR KONYA'DA

Yerel üretim ve tüketimin önemine ve teşvik edilmesi gerektiğine inanan, sadece İstanbul’a sıkışmış bir taleple organik tarımın yaygınlaşmayacağını savunan Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, organik tarım yapan üreticinin son kullanıcıya doğrudan ulaşmasını sağlayan %100 Ekolojik Pazarlar halkasına bir yenisini daha ekliyor:  Konya Meram %100 Ekolojik Pazar, Meram Belediyesi ortaklığıyla 25 Ağustos 2012 Cumartesi günü açılıyor.

İETT'DEN 54 YENİ HAT

İETT Genel Müdürlüğü, kentin yeni yerleşim bölgelerinde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılamak için son 1 yılda 33'ü Avrupa, 21'i Anadolu yakasında olmak üzere toplam 54 yeni otobüs hattı açtı.

EFSANE GRUBU DİNLEMEYE SON 1 AY!.

ABD'li müzik grubu Red Hot Chili Peppers, 8 Eylül'de İstanbul'da ilk kez vereceği konserle hayranlarıyla buluşacak.

GREYFURT SUYU VE KANSER!

Bir bardak greyfurt suyunun, kanser tedavisinde ilaç dozunu ve yan etkilerini azaltabileceği bildirildi.

VENEZUELALI VE TÜRKİYELİ ÇOCUKLAR 'BARIŞ İÇİN MÜZİK'TE BULUŞUYOR

2005 yılında "Barış İçin Müzik" projesini hayata geçirerek, alt gelir grubunda olan 7-14 yaş arasındaki çocuklara müzik eğitimi veren Mehmet Selim Baki, kurduğu "Barış İçin Müzik Vakfı" ile barışın sesini müzikle duyurmaya devam ediyor.

DENİZİN DİBİNDEKİ TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side açıklarında arkeolojik sualtı araştırmaları başlatıldı. Çalışmalarda, tunç çağında bir maden ustasının teknesine ait kalıntılar bulundu.

SGK’DA DİŞ SİGORTA KAPSAMINA GİRİYOR

Devlet, sigortalıların özel hastanelerde diş tedavisi yaptırabilmesi için harekete geçti. Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı’nın olurundan sonra resmileşecek olan uygulamanın temel tedavileri kapsayacağı, ancak implant gibi pahalı tedavilerin bu uygulamanın kapsamı dışında kalabileceği belirtiliyor. Özel diş hastanelerinde yığılmanın önüne geçilebilmesi  amacıyla, özele başvurunun sevk zincirine bağlanması ve bazı tedaviler için fark ücreti alınmasının da gündemde olduğu belirtiliyor.