28 Mart 2014 Cuma

BARIŞ GÖZYAŞLARI



Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgenin bağımsızlığı ve Müslümanların daha iyi bir yaşam sürebilmesi için 40 yıldır Filipinler devletine karşı kanlı bir mücadele veren, Asya’nın en eski gerilla örgütü Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) ile Filipinler hükümeti sonunda çatışmayı sona erdiren anlaşmayı imzaladı. Ülkedeki Müslüman bölgesi Mindanao'da yaşanan  ve 120 bin kişinin öldüğü savaşa son vermek amacıyla müzakere süreci başlatılmıştı.

ÇİFTE VATANDAŞLIKTA ANLAŞMA



Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ve İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, çifte vatandaşlığa ilişkin yasal düzenlemeler konusunda yapılan görüşmeler sonrası koalisyon ortakları arasında anlaşma sağlandığını duyurdu.

'GAME OF THRONES' YAZARINDAN YENİ BÖLÜM



George R. R. Martin, merakla yayımlanması beklenen yeni Game of Thrones kitabından bir bölümü internet sitesinden paylaştı.

TÜRK FOTO MUHABİRİNE ABD'DEN "GEZİ" ÖDÜLÜ



AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın, "Gezi" eylemleri sırasında çektiği kareler ABD merkezli National Press Photographers Association (NPPA, Ulusal Basın Fotoğrafçıları Birliği) tarafından ödülendirildi.

HEPATİT C TEDAVİSİNDE UMUT VEREN GELİŞME



Tedavi edilmediğinde siroz ve karaciğer kanseri gibi ciddi tablolara dönüşebilen Hepatit C, tedavisinde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Acıbadem Ankara Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bülent Değertekin'e göre, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde geçen yıl onay verilen ve 6 ay önce kullanıma giren iki ilaç ile yine önümüzdeki 5 yıl içinde kullanıma girecek farklı ilaçlar sayesinde Hepatit C neredeyse tamamen ortadan kalkabilecek. Türkiye’de de bir iki yıl içinde kullanıma girmesiyle birlikte hastalıktan kurtulmak mümkün olabilecek.

ŞARJ SORUNUNA YERLİ ÇÖZÜM!



Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Mühendisliği öğrencisi Ceyhun Derinboğaz, Rus bilim adamları tarafından bulunan nanoteknoloji ürünü grafen maddesinden batarya kullanım süresini 4 kata çıkaracak pil üretti.

İDO SEFERLERİNE BAHAR DÜZENLEMESİ



İDO'nun 1 Nisan 2014 ile 15 Haziran 2014 tarihleri arasında geçerli olacak Bahar Tarifesi'nde, mevsimsel etkilere, günlerin uzamasına ve şehir içi hatlardaki yoğunluk değişimine paralel olarak sefer sayıları da yeniden düzenlendi. İç hatlardaki seferlerde, hafta içi yapılan Bostancı-Kabataş seferleri daha önce gidiş geliş 18 iken, bahar tarifesinde bu sefer sayısı 20'ye çıkartıldı. Yine hafta içi yapılan Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy sefer sayısı ise daha önce 39 iken, ara kalkış saatleri birleştirilerek bu sayı 36'ya indirildi. Hafta sonu ve tatil günlerinde mevcut hatta herhangi bir değişiklik yapılmadı.