3 Mayıs 2013 Cuma

KUKLAİSTANBUL



Uluslararası İstanbul Kukla Festivali bu yıl 16’ncı yılını kutluyor. Cengiz Özek’in sanat yönetmenliğinde, 8–19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, masa kuklasından ipli kuklaya, Bunraku’dan el kuklasına, gölge oyunundan video performanslarına, gelenekselden moderne, zengin içeriğiyle seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

MARDİN'DE FESTİVAL ZAMANI



SineMardin 8. Uluslararası Mardin Film Festivali, bu yıl 31 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında düzenleniyor. Karzan Kader’in Bekas filmi ile açılacak festivalin tematik başlığı Mülteci Olmak.

GASTRO İSTANBUL BAŞLIYOR



Türkiye’nin en kapsamlı yeme-içme ve eğlence festivali “Arçelik Gastro İstanbul“, 9-12 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Park’taki etkinlik alanında sektör temsilcileri ile tüm yeme-içme ve eğlence meraklılarını biraraya getirecek. İstanbul’un en iyi kalite yiyecek ve içecek çeşitliliği lezzet standlarında sunulacak, özel etkinlikler gerçekleşecek.

YUNUS NADİ ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU



2013 Yunus Nadi Ödülleri’ni kazananlar belirlendi. Bu yıl 67.’si düzenlenen ve roman, öykü, fotoğraf, şiir, karikatür ve sosyal bilimler olmak üzere 6 dalda 11 ödülün verildiği yarışmaya 310 kişi başvurdu.

"GİTARIN TANRIÇASI" AKBANK SANAT'TA



Hayranlık uyandırıcı bir kariyere sahip olan ve müzik dergisi Rolling Stone tarafından "Gitarın Tanrıları" listesindeki tek kadın sanatçı olan Kaki King, 7 Mayıs Salı günü Akbank Sanat'ta sahne alıyor.

BABYLON SOUNDGARDEN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!



Farklı şehirlere uğrayacak Babylon Soundgarden 2013’ün ilk durağı 25 Mayıs’ta Park Orman. Orman içinde 3 farklı sahnede yerli ve yabancı grupların performanslarını sergileyecek. Yanı sıra gerçekleşecek yan etkinliklerle karnaval havası yaşanacak.