25 Mart 2013 Pazartesi

İLAÇ TAKİP SİSTEMİ İŞE YARADI



Fiyatlandırma sisteminin değiştirilmesiyle birlikte, tüketilen ilaç miktarının artmasına rağmen devletin kasasından çıkan paranın ciddi oranda azaldığı bildirildi.

DİYARBAKIR'DA 'SEVGİ VE KARDEŞLİK ORMANI'



Dicle Üniversitesi Kampüsü'nde oluşturulan ''Sevgi ve Kardeşlik Ormanı''na 10 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ



Bu yıl 16.'sı düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin 9 Mayıs'taki açılış töreni Devlet Opera ve Balesi'nde yapılacak. Sanatçılar, ödüllerini açılış töreninde alacak. Festival bir hafta boyunca sinemaseverlere "dünya turu" yaptıracak. Bu yıl da festival programında Ankara'da ilk kez gösterilecek filmler, belgeseller ve geleceğin sinemacılarından kısa filmlerin yanı sıra pek çok etkinlik olacak.

ANKARA'DAN DA ÖDÜLLE DÖNDÜ



24. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde, Ulusal Uzun Film Yarışması” dalında, “En İyi Film Ödülü”ne Emin Alper'in “Tepenin Ardı” filmi layık görüldü.

TÜMÖR BİLE ALINDIĞINI FARKETMİYOR



Gazi Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Tunç, geliştirdiği yöntemle, böbrek tümörünü 12 dakikada, hiçbir organ, damar veya dokuya zarar vermeden çıkarmayı başardı.

AKDENİZ'İN "ÇEVRECİ" ÖĞRENCİLERİ



Adana Özel Akdeniz Okulları’nda ‘Orman Haftası’ etkinlikleri kapsamında okul bahçesine öğrenciler tarafından çiçek fidesi dikildi.

YURTDIŞI UÇUŞLAR UCUZLAYACAK!



THY'nin dış hatlar seferlerine başlamasıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nı merkez olarak kullanan Pegasus arasında dış hatlarda kıyasıya bir rekabet yaşanacak ve bilet fiyatlarına da bu rekabet yolcuların daha uygun fiyatlarla uçmasını sağlayacak.