31 Mart 2011 Perşembe

MERKÜR GEZEGENİNİN İLK FOTOĞRAFLARI

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı, NASA'ya ait Messenger uzay aracı, 29 Mart günü TSİ 11.20 sularından Merkür'ün yörüngesinden ilk fotoğrafları çekti.

HEPATİT C TEDAVİSİNDE YENİ UMUT

ABD'de yapılan, birçok ülkeden binden fazla kişinin katıldığı araştırmada, üçlü ilaç tedavisinin mevcut tedavilerden daha etkili olduğu ortaya çıktı.

BİLGİSAYAR TUŞLARIYLA ELEKTRİK ÜRETTİLER

Bitlis Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi (ÖSEL) fizik öğretmeni Kerem Akak, dizüstü bilgisayarın klavye ve mouse tuşlarının altına yerleştirdikleri ''piezo'' adlı maddenin üzerine bir kuvvet uygulandığında, var olan mekanik enerjinin elektrik enerjisine çevrildiğini söyledi. Piezo maddesinin alt ve üst kısmında 2 elektrot bulunduğunu açıklayan Akak, bu iki elektrot arasında kuvvet uygulandığında elektrik üretildiğini kaydetti. Maddeye basınç uygulandığında, hacminde küçülme olduğunu bildiren Akak, küçülmeden dolayı maddenin uçları arasında potansiyel fark meydana geldiğini ve bu nedenle akım sağlandığını dile getirdi.

DÜNYA SORUNLARI BU KONFERANSTA TARTIŞILACAK

Robert Kolej 5-9 Nisan tarihleri arasında, 5. gerçekleşecek olan Robert Kolej Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı'na (RCIMUN, Robert College International Model United Nations) ev sahipliği yapıyor.

ORMANDA KABLOSUZ İNTERNET

Türkiye'de ilk kez bir orman alanında özel kablosuz internet servisi verilmeye başlandı. Sultangazi Belediyesi, ilçedeki Kent Ormanı ve Cebeci Şehir Parkı’nda wireless bağlantı sistemini hayata geçirdi.

GE'DEN ELEKTRONİK CİHAZLARIN ISINMASINI ENGELLEYEN NANO BULUŞ

General Electric (GE) Global Araştırma Merkezi Nanoteknoloji Ekibi, elektronik cihazların aşırı ısınmasını önlemek adına kullanılabilecek bir termal materyal sistemi geliştirdi. Bilgisayar çipleri ve muhtelif elektronik bileşenlerde görevini ifa eden termal materyal sistemi, elektronik cihazların yarattığı sıcaklığı alıp dağıtıyor.

TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ MALATYA'DA BAŞLADI

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2011 Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Araştırma Projeleri Yarışmasına Malatya ile birlikte toplam 8 ilden öğrenciler 77 proje ile Malatya'daki Bölge Sergisi'ne katıldılar.