11 Eylül 2013 Çarşamba

ALERJİK NEZLEYE IŞIK MÜDAHALESİ



KBB Uzmanı ve Baş-Boyun Cerrahı Doç. Dr. Seyhan Alkan, burun tıkanıklığı, akıntı, hapşırma yapan ve tedaviye rağmen iyileşmeyen inatçı alerjik nezlede ışık tedavisinin iyi sonuç verebileceğini söyledi.

'TEPENİN ARDI'NA BİR ÖDÜL DAHA



Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde en iyi film ödülünü 'Tepenin Ardı' filmi aldı.
Festival'de birçok uluslararası festivalden ödülle dönen, 31. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde En İyi Film (Altın Lale) Ödülü alan Emin Alper'in yönettiği 'Tepenin Ardı' en iyi film ödülüne değer görüldü.

ALTIN MADALYAYI TÜRKİYE'YE KAZANDIRDI



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 1998 yılında Kanada'nın Motreal Belediyesi tarafından kurulmuş olan ve dünyadaki tarihi, kültürel eserlerin canlı bitkiler kullanmak sureti ile sergilendiği ve tanıtıldığı Mosaiculture organizasyonuna, 'Çingene Kızı Projesi' ile katıldı. Türkiye'den sadece Gaziantep'in katıldığı '2013 Uluslararası Mosaiculture Fuarı ve Yarışması'nda, 120 metrekare alan üzerine 15 çeşit bitki ve 18 bin 576 çiçek kullanılarak yapılan 'Çingene Kızı Mozaiği' sergilendi. Jüri üyeleri, 30 ülkeden 50 katılımcının sergilediği eserler arasında Çingene Kızını birinci seçerek, altın madalya ile ödüllendirdi.

BALIK VE SEBZE TÜKETİMİ GÖRME KAYBINI ENGELLİYOR



Yaşlılıkta organlardaki fonksiyon kaybını engellemenin yolu balık ve sebze tüketiminden geçiyor.

‘ÇAĞDAŞ SANATIN DUAYENİ’ İSTANBUL’DA



Hint asıllı İngiliz vatandaşı heykeltıraş Anish Kapoor’un Türkiye’deki ilk geniş kapsamlı sergisi, dün Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) düzenlenen bir basın toplantısı ile açıldı.