20 Ekim 2011 Perşembe

SONY'DEN 3 BOYUTLU BAŞLIK

HD OLED panel ile donanmış dünyanın ilk 3D uyumlu başa takılan ekranı olan ürün ikiz OLED ekrana ve 5.1 sanal surround ses teknolojisine sahip. Personal 3D Viewer, tüm bu özellikleriyle HD ve 3D olarak film seyretmek ve oyun oynamak için gerçek üç boyutlu bir yol sunuyor. Yüksek kontrastlı, renk üretebilen ve hızlı yanıt verme özelliklerine sahip OLED ekranı ile izleyiciyi adeta filmin içine çeken Personal 3D Viewer, 0.01 milisaniyelik süper hızlı tepki süresiyle, spor ve oyun gibi hareketli görüntülerde bile kesintisiz ve doğal bir video deneyimi sunuyor.

HALDUN TANER ÖDÜLÜ BEHÇET ÇELİK’İN

2011 Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü’nün sahibi Behçet Çelik oldu. Ödüle bu yıl rekor düzeyde 308 yazar katıldı.

BOOKER ÖDÜLÜ'NÜN YENİ SAHİBİ JULIAN BARNES

Edebiyat dünyasının önemli ödüllerinden Booker'ın yeni sahibi İngiliz yazar Julian Barnes oldu.

CEVDET KUDRET 2011 ÖDÜLÜ NURDAN GÜRBİLEK'E

Şiir, roman, öykü, deneme ve incelemeyle tiyatro dallarında her yıl dönüşümlü olarak verilen "Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü'ne "Benden Önce Bir Başkası" adlı kitabıyla Nurdan Gürbilek değer görüldü. Ödül Töreni 13 Kasım'da TÜYAP Kitap Fuarı Büyükada Salonu’nda yapılacak.

PERA'DA 'ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ' BAŞLIYOR

Pera Müzesi Oditoryumu'nda düzenlecek ve sanat yönetmenliğini Kemal Küçük'ün yaptığı programın ilk konseri 27 Ekim Perşembe günü Golden Horn Brass Quintet ile gerçekleşiyor.

TÜRKİYE'DE SAĞLIK, AB YOLUNDA "İLERLİYOR"

Geçtiğimiz hafta açıklanan Avrupa Birliği (AB) 2011 İlerleme Raporu'nda, Türkiye'nin ''sağlık'' alanındaki ilerlemelerinden övgüyle söz ediliyor.