10 Haziran 2010 Perşembe

KALP ZARINDAN KAPAKÇIK

Konya'da doğuştan kalbi delik ve kalp kapakçığı gelişmeyen Menekşe Subay'a, kalbinin zarından kapakçık yapıldı.

YILIN DOĞA FOTOĞRAFÇISI

Türk fotoğrafçı Serkan Güneş, İsveç Çevresel Koruma Ajansı (EPA) tarafından 2009 Yılın Doğa Fotoğrafçısı seçildi.

BEYOĞLU SİNEMASI'NDAN SİNEMASEVERLERE MÜJDE

Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) yıl boyunca vizyona giren filmlerden en iyilerini seçtiği 10 filmden oluşan bu yılki programı, Beyoğlu Sineması, 2009'da hayatını kaybeden "sinemanın büyük ustası", yönetmen Zeki Ökten'in anısına düzenliyor. Beyoğlu'nun sinemasızlaştırılmasına bir tepkiyi de içeren toplu gösterim programı bu yıl 11-24 Haziran tarihleri arasında Beyoğlu Sineması'nda yapılacak.

BORUSAN QUARTET'E ABD'DEN MADALYA

Borusan Quartet, Boston'daki uluslararası yarışmada büyük ödül aldı.

ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASINDA BÜYÜK ÖDÜL

Nazilli Belediyesi’nin atık pillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve kullanılmış pillerin doğaya kontrolsüz bırakılmasını önlemek amacıyla yürüttüğü “Atık Pil Toplama Kampanyası” sona erdi.

JEAN MICHEL JARRE İLK KEZ İSTANBUL’DA

Müziğini birleştirdiği görsel showları ile adeta sahnesinde tablolar yaratan, new age müziğin en önemli temsilcilerinden Jean Michel Jarre, “Radyo Voyage ve BKM” organizasyonuyla 15 Haziran’da Turkcell Kuruçeşme Arena’da olacak.

COUSTEAU'NUN CALYPSO'SU CANLANIYOR

Fransız anadenizbilim uzmanı Kaptan Jacques Cousteau'nun eşi Francine Cousteau, onun unutulmaz araştırma gemisi "Calypso"nun yenileme çalışmalarının, 100. doğum günü olan 11 Haziran'a yetiştirilmesine çalışıldığını açıkladı.

KALP KRİZİNE KARŞI MUCİZE AŞI

Biri kalp krizine diğeri saman nezlesine çare olacak iki aşı üretildi. 3 ile 5 yıl içerisinde kullanılabilecek ‘kalp aşısı’ vücuda yüklenen kötü kolesterolü etkisiz hale getirerek, krizi önleyecek. Saman nezlesini bitiren aşı ise önümüzdeki yıl piyasada olacak.

ÇİFTÇİLERE MÜJDELİ HABER

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu 25 Mayıs 2010 tarihînde aldığı kararla Türkiye genelinde 98 bin 314 çiftçimizin borcuna yeni bir ödeme kolaylığı sağladı.

'KARGOMATİK' DÖNEMİ

PTT Genel Müdürlüğü'nün hizmete sunduğu ''Kargomatik''ler sayesinde kargo sahipleri, gönderilerini adreslerinde beklemek yerine 7 gün 24 saat bu cihazlardan şifreleriyle teslim alabilecek.