8 Mayıs 2012 Salı

KÖRİ BAĞIRSAK KANSERİNDE ETKİLİ

Köride bulunan kurkumin maddesinin, laboratuvar ortamında üretilen kanserli hücreleri yok ettiği tespit edildi.

BU KUMBARA VAN'A GİDECEK

Bu sene dördüncüsü düzenlenecek Kocaeli Kitap Fuarı’nda, yaşanan deprem sonrası zor günler geçiren Van da unutulmadı. Fuar alanında kurulacak olan büyük bir kumbara içinde, ziyaretçilerden ve yayıncılardan kitap bağışı toplanacak.

2012 YUNUS NADİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhuriyet Vakfı adına gecenin açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Orhan Erinç,Cumhuriyet ailesi olarak 88. yılı kutlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Cumhuriyet Gazetesi, kurucusu Yunus Nadi’nin 7 Mayıs 1924’teki baş yazısında belirttiği gibi Atatürk devrim ve inkılaplarını koruma ve geliştirmek, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerinin sürdürülebilmesi için çaba harcayan bir gazete olmasını çalışanlarının ve okurlarının bilincinden alıyor. Kurucumuz Yunus Nadi adına konan bu ödüller Türkiye’nin fikir, kültür, sanat ve edebiyat alanlarında en uzun soluklu olma özelliğini taşıyor" diye konuştu.

SADRİ ALIŞIK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

"17. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri" sahiplerini buldu. Gecede, Atilla Dorsay başkanlığında, Burak Göral, Çolpan İlhan, Fehmi Yaşar, Filiz Akın, Ömür Gedik ve Yavuz Bingöl'den oluşan sinema seçici kurulunun değerlendirmesine göre, sinema dalında şu isimler ödül aldı:

TRAFİĞE YENİ ÇÖZÜM

Dünyanın en büyük metropollerinde her geçen gün artan trafik problemine karşı, birbirinden uçuk fikirler ortaya atılırken, Amerika’da bilim adamları yepyeni bir projeyle dikkat çekti. Trafik sıkıştığında, hemen hemen herkesin aklına gelen, “Ya uçsak ya da üstlerinden geçsek’ fikrinden yola çıkan bilimadamları altı ayaklı bir robot araç geliştirdi. Amerika’da ‘Artisan’s Asylum’ isimli özel bir robot teknolojileri stüdyosunda geliştirilen bu altı ayaklı böcek görünümlü araca ‘Stompy’ ismi verildi.

HER SINIFA BİR DEPREM ÇANTASI

Fethiye Gazi İlköğretim Okulu’nun hayata geçirdiği “Her sınıfa bir deprem çantası” ve “Her öğrenciye bir kimlik bilgilendirme kartı” projeleri kamuoyuna tanıtıldı.

TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ VERİLDİ

TRT'nin düzenlediği Belgesel Günleri'nin finali, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.