18 Temmuz 2012 Çarşamba

SUYLA GELEN HAYAT

Kuraklık nedeniyle suyu çekilen ve kuşların da terk ettiği Nallıhan Kuş Ceneti, son 2 yılda eski günlerine yavaş yavaş dönmeye başladı.

'KARA ŞÖVALYE YÜKSELİYOR'UN GALASI NTVMSNBC'DE

'Kara Şövalye Yükseliyor'un (The Dark Knight Rises) bu akşam Londra Leicester Square’de gerçekleşecek Avrupa galası canlı yayınla ntvmsnbc'de olacak.

MORRISSEY İSTANBUL CAZ FESTİVALİ'NDE...

19. İstanbul Caz Festivali, Mavi’nin sponsorluğunda bir efsaneyi ağırlıyor. İngiliz alternatif müziğinin ikonlarından, efsanevi topluluk The Smiths’in kurucusu, duyarlı ve protest şarkıların söz yazarı Morrissey, 19 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.00’da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde Mavi sponsorluğunda vereceği konserle festivalin finalini gerçekleştirecek.

DOKUNMATİK 'OFFICE' PİYASAYA ÇIKIYOR

Microsoft, milyarlarca dolarlık kâr hanesinin yarısından fazlasını dolduran ‘Office’ yazılım paketinin en yeni versiyonunu tanıttı. Şirketin tepe yöneticisi Steve Ballmer, San Fransisco’daki tanıtım toplantısında ‘Office 2013’ün bugüne kadar piyasaya sürdükleri en iddialı ürün olduğunu söyledi.

DÜŞÜNCE OKUYAN PROGRAM GELİŞTİRİLDİ

''Beyin Verileri Kullanarak Zihinden Geçenleri Kestiren Bilgisayar Programı'' adı verilen proje, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş T. Yarman Vural ve Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İlke Öztekin’in çalışmasıyla geliştiştirildi. Vural, Google şirketinin maddi desteğiyle başladıkları projelerinde, ileride bilgisayarların ''akıl okuyabildiği'' sistemler geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

SİNEMA TIR’I YOLA ÇIKTI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 17–23 Eylül tarihleri arasında 19’uncusu gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırlanan ‘Gezici Sinema’ tırı 38 ilde 61 noktada film gösterimi yapmak üzere dün yola çıktı.

İLK VİZESİZ AB SEYAHATİ HOLLANDA’YA

Hollanda Göç ve Mülteciler Bakanı Gerd Leers, Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal’ın da imzasıyla meclise gönderdiği yazıda, Hollanda Danıştayı’nın 14 Mart 2012 tarihinde verdiği Cahit Yılmaz kararına bağlı olarak Türk işadamları ile hizmet sunucularına vize muafiyeti uygulanacağını bildirdi. Hollandalı Bakan, ülkeye vizesiz giriş yapma hakkına sahip Türk işletme sahipleri, ticaret odasına kaydı olan işletmelerin yöneticileri ve bu firmaların çalışanlarının hizmet sunmak amacıyla 3 aydan daha kısa bir süreliğine gelmeleri halinde ülkeye vizesiz girebileceklerini bildirdi.

Parlamentonun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi’ne gönderilen yazıda, zorunlu olmamakla birlikte bu grup Türk vatandaşlarının Hollanda Başkonsolosluklarından ücretsiz olarak bir vize muafiyet belgesi alabilecekleri ve belgenin 15 Ağustos 2012 tarihinden itibaren verilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Bakan Leers, muafiyet belgesinin sınır kapılarında zorluk yaşanmaması amacıyla verileceğini ve bir hizmet olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Hollanda’ya hizmet vermek amacıyla gelecek Türk vatandaşları her 6 ayda bir 3 aylık süreyle ülkede vizesiz kalabilecek. Cahit Yılmaz davasının avukatı Ejder Köse, konuyla ilgili olarak Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türk hizmet vericiler, Türkiye’deki işletme sahipleri ve bu işletmelerde çalışanlar için resmen vize muafiyeti yürürlüğe konulmuştur. Bu gruptan büyük bir olasılıkla Ticaret Odası kayıt sicil belgesi, yeterli maddi kaynak, otel rezervasyonu, dönüş bileti ve randevularının belgeleri istenecek. Yıllardır sürdürdüğümüz hukuk mücadelesinin bu noktaya geleceğinden zaten hiç şüphemiz olmamıştı.”